به گزارش ميراث‌آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي شرکت سهامي فرش ايران، \"جلال الدين بصام \" مدير عامل شرکت سهامي فرش ايران بيشترين سهم صادرات فرش ايران را درسال 1373 دانست و افزود: سال 73 ايران با دردست گرفتن بازار 52 درصدي صادرات فرش جهان در نقطه اوج صادرات بود اما اکنون سهم کشورمان از اين بازار 42 درصد است .

وي در توضيح علت کاهش 10 درصدي سهم ايران گفت: با تحولات سريع صنعتي و نياز دنيا به زيرانداز، متاسفانه توليد فرش ايران توسعه پيدا نکرد و رقباي ايران اين نياز را درک کردند و با ايده‌هاي جديد و فن آوري پيشرفته و نيروي کار ارزان، وارد بازار رقابتي در توليد اين کالا شدند و در اين روند توانستند بخشي از سهم ما را از بازار صادراتي بگيرد.

وي تصريح کرد: درطول5 سال گذشته صادرات بازارجهاني فرش دستباف، ساليانه دررقم يک ميليارد دلار ثابت مانده، درحاليکه صادرات زيراندازهاي دستي از 700 ميليون دلار به يک ميليارد و چهارصد ميليون دلار افزايش پيدا کرد و همچنين صادرات فرش ماشيني از 5 و نيم ميليارد دلار به 5 و 7 دهم ميليارد دلار افزايش داشته است.

بصام با اشاره به اينکه نياز مردم جهان به استفاده از فرش کاهش نيافته بلکه با توجه به خانه‌سازي‌هاي شديد در کل دنيا، نياز به زيرانداز زياد شده است افزود:درچند سال اخير با رواج و افزايش استفاده از سنگ فرش‌ها و کفپوش‌هاي مختلف احتياج به فرش‌هاي قطعه‌اي از قبيل فرش دستباف کوچک،(گبه)بيشتر از گذشته احساس مي‌شود ودنيا در پي توليد فرش‌هاي ارزان‌تر مي رود که متاسفانه کشورمان به اين نياز توجهي نداشت .

وي افزود:رقباي ما درپي توليد زيرانداز دستي ارزان، زيراندازهايي ازجنس نمد، چرم و الياف ضخيم هستند و مزيت اين نوع زيراندازها توليد در زمان اندک به همراه ارزاني و تنوع زياد است که باعث استقبال ازاين نوع کالا به جاي فرش دستباف شده است .

مدير عامل شرکت سهامي فرش رقباي اصلي ايران در صادرات فرش را کشورهاي پاکستان، هند، چين و تا حدودي کشور ترکيه دانست و افزود : ايران و هند و پاکستان حدود 85 درصد سهم صادرات فرش دستباف را دردست دارند.114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386101040