داود دانشيان ،مدير پايگاه ميراث جهاني بيستون با بيان اين مطلب به ميراث آريا (CHTN ) گفت : به اين منظور مکاتبات لازم با پژوهشکده باستان شناسي صورت گرفته است .

وي افزود :بر اساس برنامه ريزيهاي صورت گرفته، از فرودين ماه سال آينده در صورت مساعد بودن شرايط جوي چهارمين فصل کاوش هاي باستان شناسي در عرصه و محوطه بيستون انجام خواهد شد.


مدير پايگاه ميراث جهاني بيستون همچنين از انجام پنجمين فصل کاوش هاي باستان شناسي کاخ خسرو بيستون خبر داد

به گفته وي، اين کاخ در حد فاصل کاروانسراي صفوي و حاشيه چشمه آب سراب بيستون واقع شده که بر اساس کاوش هاي انجام شده قدمت آن به دوران ساساني و ايلخاني نسبت داده شده است .


وي تصريح کرد :شيوه ساخت و نوع مصالح به کار رفته در بناي نيمه تمام و با توجه به آثاري مانند فرهاد تراش که آن هم نيمه تمام رها شده و وجود پل خسرو و سرستونها ي يافته شده در کنار چشمه بيستون که نقش خسرو و پرويز و آناهيتا دارند، اين بناي نيمه تمام را مربوط به دوره ساساني و اختصاصا به زمان خسروپرويز مي دانيم .

دانشيان تاکيد کرد :اين بنا تا دوره ايلخاني متروک بوده است متاسفانه مدارکي وجود ندارد که اين بنا قبل از دوره ايلخاني چه کار بردي داشته و آيا استفاده شده يا نه .

لازم به ذکر است ،کاوشهاي باستان شناسي در کاخ خسرو و محوطه تاريخي بيستون از فروردين ماه سال 87 آغاز و به مدت دو ماه ادامه خواهد داشت .

116

انتهای پیام/

کد خبر 138610163