وي افزود: هماکنون کارشناسان در حال بررسي و مطالعه روي اين بخش هستند تا بعد از انجام اقدامات لازم و مشکلات جوي بتوانند اين جشنواره را برگزار کنند.
خاطرنشان ميشود که نخستين جشنواره گلآفرين 15 آبان ماه با حضور رئيس پژوهشگاه، رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت، نماينده تفت و ميبد در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد. اين جشنواره مورد استقبال بسيار زيادي قرار گرفت و در مراسم اختتاميه اين جشنواره اعلام شد که جشنواره گلآفرين هر سال در يکي از شهر هاي تاريخي برگزار خواهد شد.
بنا بر اين گزارش، \"بشرويه\" يکي از بخشهاي تابعه شهرستان فردوس است که در جنوب غربي استان خراسان واقع شده است.
بنابر بر اعتقادات و باورهاي عاميانه کلمه بشرويه از دو بخش \"بش\" و \"رويه\"» تشکيل شده ، به معني مکاني که در آن \"بش\" مي رويد. به عقيده اهالي \"بش\" بوتهاي خودرو از تيره گياهان کم آب کويري و بياياني است و مکان کنوني بشرويه پيش از اين که به سکونتگاهي انساني تبديل شود منطقهاي لم يزرع بوده و تنها گياهي که در آن مي روئيده \"بش\" نام داشته است.\"بش\" به معني \"زراعت ديم\" نيز به کار رفته و اين دلالت بر محلي دارد که در آن زراعت ديم رواج داشته است. متأسفانه از قدمت و سابقه بشرويه اطلاع دقيقي که در تاريخ ها و تذکرهها ثبت شده باشد در دست نيست. ليکن اگر مندرجات کتاب \"منم تيمور جهانگشا\"صحت تاريخي داشته باشد که البته بعيد به نظر مي رسد؛ مي توان گفت که تيمور در يورشهايش گذري به جنوب خراسان داشته و دست کم از بشرويه گذشته است. به هر تقدير از جمله اسنادي که مي توان درباره ساختار شهري بشرويه بر آن استناد کرد يکي کتاب \"رياض العلما\" نوشته \"ميرزاعبد ا... اصفهاني\" است که در دوره صفوي مي زيسته و ديگري سفرنامه \"مک گريگور\" است که در شرح سفري به ايالت خراسان از کارگاههاي برک بشرويه نام برده است.ليکن هيچ کدام از اين منابع بيانگر قدمت و سابقه تاريخي بشرويه نيستند.
115/
انتهای پیام/