وي افزود: بعد از بازگشايي موزه دوران اسلامي بخشي از آثار موزه ايران باستان در اين موزه به نمايش درميآيد تا هم از تعطيلي اين موزه جلوگيري کرد و هم براي بازديدکنندگان محدوديت و مشکلي بوجود نيايد.
مهرانديش درباره نحوه بازسازي موزه ايران باستان خاطرنشان کرد: گروهي از مرمتگران ايتاليايي طرحهاي خود را در قالب يک کتاب به زبان فارسي و انگليسي به موزه ارائه دادهاند.
به گفته رئيس کل موزه ملي اين کتاب سال گذشته به صورت مشترک ميان موزه ملي و سفارت ايتاليا چاپ شده است.
وي با بيان اينکه همچنين هفته گذشته سفير ايتاليا به همراه گروهي از نمايندگان يکي از کميسيونهاي مجلس ايتاليا از موزه ملي بازديد کرده و درباره طرح پيشنهادي خود توضيحاتي را دادهاند، تصريح کرد: محتواي کتاب چاپشده از سوي ايتالياييها درباره نحوه طراحي و چشمانداز بازسازي موزه ايران باستان است.
به گزارش ميراث آريا، کتاب \"برنامه بازسازي موزه ملي ايران باستان\" ثمره دو سال و نيم مطالعه و بررسي گروهي متشکل از کارشناسان متخصص ايراني و ايتاليايي است.
در اين کتاب شرح حال موزه جديد، فلسفه معماري آن، مطالعات ايستايي بنا، طرح مقاوم سازي بنا در قبال زلزله، الحاق و ايجاد فضاهاي جديد، معماري داخلي، نوع چيدمان اشيا آمده است. در اين طراحي تلاش شده تا موزه از نظر نرم افزاري و سخت افزاري با تحولات اساسي همراه شود.
مهرانديش در بخش ديگري از گفتگوي خود با ميراثآريا تأکيد کرد: فضاي فعلي موزه ملي براي نمايش تمامي آثار تاريخي که در اين موزه وجود دارد بسيار اندک است. بنابراين فضاي موزه ملي براي نمايش تنها گزيدهاي از چندصدهزار اثر تاريخي موجود در مخازن موزه بايد 20 برابر فضاي فعلي توسعه و گسترش يابد.
115/
انتهای پیام/