\"محمد حسين اکبري\" کارشناس ارشد توريسم و هتلداري سازمان فرهنگي و سياحتي کوثر ايران در گفتگو با ميراث آريا chtn) ) ضمن بيان اين مطلب گفت: ايران با داشتن جاذبه‌هاي متنوع فرهنگي، تاريخي و طبيعي در دنيا مقام دهم کشورهاي تاريخي و رتبه پنجم برترين کشوهاي داراي جاذبه هاي طبيعي جهان است. اما از نظر درآمدي که از طريق گردشگري کسب مي‌کند در جايگاه صد و بيستمين کشور دنيا قرار دارد. سال گذشته درآمد گردشگري دنيا بالغ بر 800 ميليارد دلار بوده است که در اين ميان تنها نيم درصد سهم ايران بود.

وي ادامه داد: اگر دولتمردان قبول دارند که گردشگري به عنوان جانشين درآمد نفتي و انرژي مي‌تواند درآمدزا باشد در طول يک دهه با اعتباري بالغ بر 15 ميليارد دلار مي‌توان تمامي زيرساخت‌هاي گردشگري را تجهيز کرد.

اکبري افزود: آن زمان مي‌توان اميد داشت که 13 درصد اين درآمد جهاني را کسب کنيم. درآمد گردشگري براي هر کشوري معين است که در اين راستا کشور ايران بيشتر از 15 درصد نمي‌تواند درآمد داشته باشد. اما با تخصيص سهم 13 درصدي و جذب آن مي‌توان در سال‌هاي آينده رديف بودجه کشور را از وابستگي به درآمدهاي نفتي رها کرد.

اين کارشناس گردشگري با اشاره به ابلاغ اصل 44 قانون اساسي خاطر نشان کرد: ابلاغ اصل 44 قانون اساسي تنها راه نجات اين صنعت از رکود است. وارد شدن بخش خصوصي باعث سرعت يافتن اقدامات اجرايي مي‌شود. در اين راستا دولت بايد نقش نظارتي و کنترل داشته باشد و بسترسازي و تامين اعتبار کند. اما متاسفانه در چند سال اخير بعضي واحدهاي گردشگري مانند هتل و يا دفاتر مسافرتي با بودجه‌هاي دولتي حرکت کرده‌اند که اين خود اشتباه بزرگي است و تهديدي براي صنعت گردشگري تلقي مي‌شود. 102/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110220