سرپرست کارگاه قلمزني و کوفت‌گري پژوهشکده هنرهاي سنتي سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با بيان اين خبر به ميراث‌آريا(chtn) افزود: هنر کوفت‌گري در واقع تلفيقي از هنر طلاکوبي و حکاکي است و براي انجام کار هنرمند بايد به رشته‌هاي طراحي، حجم و مجسمه‌سازي، منبت‌کاري، معرق، مشبک و برش کاري، قلمزني و حکاکي مسلط باشد.

\"کوروش قانوني\" کوفت‌گري (طلاکوبي) را هنر تزئين اجناس فولادي دانست و افزود: در گذشته‌هاي دور، اين کار بيشتر روي \"يراق آلات\" و \"طوق‌هاي عزاداري\" انجام مي‌شد.

قانوني در خصوص چگونگي انجام کار توضيح داد: در هنر کوفت‌گري مفتول‌هاي 8 ميکرون و 10 ميکرون طلا و نقره روي خراش‌هاي ايجاد شده صفحه مورد نظر کوبيده مي‌شود سپس با سنگ يشم روي خراش‌ها ثابت مي‌شود و بوسيله ابزارهاي مخصوص کار، طرح به اجرا درمي‌آيد.

به گفته وي، درخشش اين هنر و توجه به آن در زمان‌ها و ادواري همچون هخامنشي، سلجوقي و صفوي گوياتر و نمايان‌تر بوده است.

وي با اشاره به اينکه در حال حاضر تنها عده کمي در سطح کشور به اين هنر اشتغال دارند گفت: دقت، مشقت و ظرافت بالاي کار موجب مي‌شود تا کمتر کسي به فعاليت در اين رشته رغبت نشان دهد.

يادآورمي‌شود؛ در حال حاضر اين گارگاه تنها به همت کوروش قانوني اداره مي‌شود و بنا به گفته اين هنرمند قرار است در روزهاي آينده و با کمک و حمايت‌هاي پژوهشکده هنرهاي سنتي کارگاه مذکور گسترش يابد.114/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110232