عبدالرسول وطن‌دوست رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)گفت: برخي از استان‌هاي محروم کشور هيچ آزمايشگاه مرمتي، براي مرمت و نگهداري از آثار و اشياي تاريخي ندارند.

وي افزود: به همين منظور ساخت 4 آزمايشگاه مرمتي در 4 استان محروم کشور از برنامه‌هاي سال آينده پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي است.

وطن‌دوست خاطرنشان کرد: ساخت آزمايشگاه،‌ تأمين تجهيزات و نيروي انساني از جمله اقداماتي است که بايد در اين استان‌ها صورت بگيرد.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي درباره اين استان‌ها گفت: استان‌ها هنوز مشخص نشده است و بعد از بررسي‌هاي لازم، استان‌ها بنابر اولويت و ضرورت براي ساخت آزمايشگاه انتخاب مي‌شود.

وي در بخش ديگري از گفتگوي خود با ميراث آريا درباره ساخت پايگاه تحقيقاتي دائمي بررسي ميزان و سرعت تخريب آثار تاريخي- فرهنگي موجود در محوطه پارسه و پاسارگاد گفت: در همان صحبت‌هاي ابتدايي تيمي از کارشناسان پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي به منظور بررسي‌هاي اوليه به محل اعزام شدند.

وطن‌دوست ادامه داد: تأمين اعتبار ساخت اين پايگاه بر عهده وزارت نيرو است و در صورتي که اعتبار لازم را اختصاص دهند ما کار را به سرعت شروع خواهيم کرد.

وي هدف از تأسيس اين پايگاه تحقيقاتي را اندازه‌گيري ميزان و سرعت تخريب آثار تاريخي – فرهنگي، به مرور زمان و در چرخه‌هاي زماني مختلف در منطقه عنوان کرد و ادامه داد: کار اصلي اين پايگاه، تحقيق، پژوهش، اندازه‌گيري و پايش فرآيندهاي فرسودگي، قبل از تغيير اقليم، در زمان تغيير اقليم و بعد از تغيير اقليم و ارائه نتايج اين تحقيقات به نهادهاي مختلف از جمله سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري است.

وطن‌دوست افزود: از نتايج اين تحقيقات در چرخه‌هاي زماني، مي‌توان به پاسخ اين پرسش‌ها رسيد که سرعت، نوع، کيفيت و کميت تخريب آثار منطقه در چه وضعيتي است و آيا آن وضعيت قابل کنترل است يا خير.

وي اظهار داشت: همچنين بر اساس نتايج تحقيق مي‌توان چگونگي روش‌هاي حفاظت،‌ مرمت و استحکام‌بخشي را براي جلوگيري از تخريب سنجيد. حتي ممکن است نتايج تحقيق اعلام کند که شرايط بسيار بحراني است و نمي‌توان کاري جز متوقف کردن عمليات عمراني انجام داد.

به گفته وطن‌دوست قراربود يک هيأت راهبردي متشکل از متخصصان بيولوژيکي، هواشناسي، زمين‌شناسي، گياه‌شناسي، مرمتي و حفاظتي و گروهي از باستان‌شناسان تشکيل شود تا براي تأسيس اين پايگاه مشورت‌هاي لازم صورت گيرد. اما تا زمانيکه بودجه اختصاص پيدا نکند نمي‌توان کاري از پيش برد.

رئيس پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي و فرهنگي درباره تجهيزات اين پايگاه به CHTN گفت: در پايگاه تأسيس شده، دستگاه‌هاي مختلفي مانند دستگاه رطوبت‌سنج، دستگاه سنجش آلاينده محيطي، دستگاه سنجش ذرات ناخواسته هوا، دستگاه سنجش آلودگي‌هاي گازي و اسيدي نيز قرار مي‌گيرد و اينگونه نيست که تنها وظيفه ما سنجش رطوبت باشد، بلکه با احداث اين پايگاه، تمامي جنبه‌هاي تأثير اقليم روي آثار تاريخي منطقه مورد توجه و تحقيق قرار مي‌گيرد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110619