\"احمد خوشنويس\" رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN)گفت: طرح تحقيقاتي ساخت آزمايشگاه آسيب‌شناسي سازه‌هاي سنتي از سوي پژوهشکده تهيه شده و قرار است براي تصويب به پژوهشگاه سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ارائه شود.

وي ادامه داد: در صورت تصويب از سوي سازمان، اين طرح براي تصويب و دريافت بودجه ملي به هيأت دولت مي‌رود.

خوشنويس خاطرنشان کرد: با احداث اين آزمايشگاه تمامي بلايا و اتفاقاتي مانند زلزله يا رانش زمين به صورت مصنوعي روي آثار تاريخي که در مقياس يک يکم ساخته شده است آزمايش مي‌شود تا بتوان نقاط ضعف را شناسايي و اقدامات پيشگيرانه را روي اصل بناي تاريخي انجام داد.

رئيس پژوهشکده ابنيه و بافت با بيان اينکه طرح ساخت آزمايشگاه سازه‌هاي سنتي از جمله طرح‌هاي اصلي سال آينده پژوهشکده است، تصريح کرد: در صورت ساخت، اين آزمايشگاه يکي از مجهزترين آزمايشگاه‌هاي کشور براي بناهاي تاريخي است. ضمن آنکه ديگر دغدغه و نگراني تخريب بناها را در برابر حوادث نخواهيم داشت. زيرا آزمايش‌هاي لازم انجام شده و کارشناسان و متخصصان امر مي‌توانند اقدامات پيشگيرانه لازم را انجام دهند.

وي درباره ميزان اعتبار براي ساخت اين آزمايشگاه به ميراث آريا گفت: در فاز اول با اختصاص فضاي لازم براي ساخت اين آزمايشگاه ، خريداري دستگاه‌هاي لازم، ساخت تونل باد، باران مصنوعي اسيدي و ميز لرزه 800 ميليون تومان اعتبار لازم است. ضمن آنکه در اين آزمايشگاه بايد فضايي براي نگهداري گياهاني که در طول سال‌هاي سال در ايران وجود داشته ايجاد شود تا مطالعات لازم روي آنها نيز از سوي کارشناسان زيست محيطي انجام شود.


به گفته خوشنويس، نمونه اين آزمايشگاه در نيويورک، انگلستان و فرانسه نيز وجود دارد.

115/

انتهای پیام/

کد خبر 1386110621