به گزارش ميراث آريا(CHTN)، عضو هيأت مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در نخستين همايش نقش ژئوپارک در توسعه گردشگري در کشور با بيان اين مطلب گفت: بدون ترديد يکي از اساسي‌ترين متغيرهاي پيشرفت و توسعه همه جانبه هر کشوري شناسايي، ثبت و نگهداري از ميراث بشري موجود در آن کشور است. چرا که توسعه پايدار در تعريف به‌عنوان توسعه جوامع با در نظر گرفتن حقوق نسل آينده تئوريزه شده است.

\"محمد اصغري\" افزود: به همين منظور سازمان منطقه آزاد قشم با آرمان توسعه پايدار اقدام به شناسايي، ثبت و نگهداري ميراث طبيعي، تاريخي و فرهنگي جزيره قشم کرده است و در اين راستا از سال 1383 مطالعات بر روي ژئوپارک قشم آغاز و نهايتاً در سال 1385 موفق به ثبت جهاني ژئوپارک قشم در سازمان علمي و فرهنگي ملل متحد(يونسکو) شديم.

ادامه داد: ژئوپارک در لغت، پارک زمين‌شناسي و در معنا عبارت است از منطقه‌اي با وسعت کافي که مرزهاي آن به‌وضوح مشخص شده و چندين پديده بارز زمين‌شناسي (ميراث زمين‌شناسي)،‌ در محدوده آن قرار گرفته باشد. اين محدوده بايد بتواند در توسعه اقتصادي در جوامع پيرامون، نقش مؤثري ايفا کند. يکي از اهداف ايجاد ژئوپارک توسعه پايدار است.

وي افزود: ژئوپارک قشم نخستين و تنها ژئوپارک ايران و خاورميانه است و ايران عزيز ما يکي از 17 کشور جهان است که داراي ژئوپارک ثبت شده بين‌المللي است. تجارب کشورهاي پيشرو در زمينه ژئوپارک‌ها نيز مؤيد اين نکته است که درآمدهاي حاصل از ژئوپارک‌ها در حال فزوني گرفتن از درآمدهاي حاصل از ساير منابع درآمدي توريسم و گردشگري حتي ساير درآمدهاي غيرپايدار است.

اصغري گفت: ژئو پارک قشم با 30 هزار هکتار وسعت و دارا بودن 8 منطقه طبيعي شامل: تنگه چاهکوه، دره ستاره‌ها، تنگه عالي، دره تنديس‌ها، دره شور، غارهاي نمکي، دولاب و کورکوراکوه و با قرار گرفتن سواحل زيبا در حاشيه ژئو پارک و مجاورت آن با جنگل‌هاي حرا و همچنين موزه ژئوپارک علاوه بر جاذبه‌هاي زيبا، اقتصادي و درآمدزايي، مي‌تواند به‌عنوان مرکزي براي پژوهش‌ها، مطالعات و تحقيقات علمي و دانشگاهي در زمينه پديده‌هاي زمين‌شناسي،‌رسوب‌شناسي، زيست‌محيطي و پوشش‌هاي گياهي – جانوري جايگاه شايسته‌اي پيدا کند و اين ميسر نخواهد بود مگر با همت همه سازمان‌ها و نهادها که انشاءالله با حمايت‌هاي رياست محترم جمهوري ، سازمان ميراث فرهنگي و سازمان محيط زيست تحقق خواهد يافت.

وي در ادامه از عقد قرارداد مطالعه، طراحي و تدوين طرح جامعه ژئوپارک، تهيه نقشه و محدوده ژئوپارک قشم، توسعه و تجهيز و به روز رساني موزه ژئوپارک قشم ، تجهيز و راه‌اندازي ساختمان مرکزي ژئوپارک قشم ، راه‌اندازي و طراحي سايت اينترنتي ژئوپارک قشم ، ايجاد زيرساخت‌هاي لازم اعم از راه دسترسي، سرويس‌ بهداشتي و ساير امکانات رفاهي براي گردشگران و طبيعت‌گردان در برخي از جاذبه‌هاي گردشگري ژئوپارک قشم و تبديل جاذبه‌ها به مقصد گردشگري و..... به عنوان بخشي از فعاليت‌هاي اين سازمان در حوزه ژئوپارک قشم نام برد.
M/104

انتهای پیام/

کد خبر 1386110921