به گزارش ميراث آريا(CHTN)، سيداحمد محيط طباطبايي رئيس کميته ملي موزه‌هاي ايران، با بيان اين مطلب افزود: فرش ايراني به فعاليت‌هاي فرهنگي، هنري و تبليغي نياز دارد و برگزاري جشنواره فرهنگي، هنري فرش اقدام شايسته‌اي در همين چارچوب است که مي‌تواند در هويت بخشي به اين کالاي هنري مؤثر باشد.

رئيس ايکوم ادامه داد: فرش، عنصر مهمي در زندگي مردم ايران بوده که ايرانيان سعي کرده‌اند آن را زيبا، دلپذير و آراسته کرده و تکامل ببخشند. از اين رو جنبه‌هاي هنري آن به شدت تقويت شده است.

محيط طباطبايي همچنين گفت: در پرداختن به فرش نبايد تنها به گردش اقتصادي توجه کرد که کمرنگ شدن جنبه‌هاي فرهنگي آن ضعف ما در صنعت فرش، است. از زماني که به اصالت‌ها، ويژگي‌ها و هويت فرش هر منطقه از کشور بي‌توجه شديم و فرش يک منطقه را در منطقه‌اي ديگر توليد کرديم، در واقع وجه مميزه فرش ايراني را رها کرده‌ و به‌دنبال آن، بازار را نيز از دست داديم.

رئيس کميته ملي موزه‌هاي ايران برپايي جشنواره دانشجويي فرش را حرکتي ضروري توصيف کرد و افزود: توسعه اقتصادي در صنعت فرش بايد بر پايه هويت فرهنگي آن شکل بگيرد و بايد زمينه فرهنگي و هنري را در راستاي بهبود وضعيت اقتصادي مورد توجه قرار دهيم. اگر وجوه فرهنگي و هنري فرش را فراموش کنيم، بازار را به راحتي به رقبا واگذار خواهيم کرد.

گفتني است جشنواره فرهنگي، هنري فرش براي نخستين‌بار در ميان دانشجويان سراسر کشور و در رشته‌هاي مختلف هنري و ادبي برگزار مي‌شود و دانشجويان تا هشتم اسفند براي ارسال آثار خود با موضوع فرش به دبيرخانه جشنواره فرصت دارند.

M/120

انتهای پیام/

کد خبر 1386110944