\"امير سوداگران\"افزود: با توجه به اينکه اکثر بناهاي تاريخي موجود درشيراز به دوره زنديه متعلق است، در اين کنگره نقش مجموعه زنديه در توسعه گردشگري بررسي ميشود.
وي تصريحکرد:در کنار اين موارد بهسازي بناهايي که متعلق به آن دوران است و در دست سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اسان فارس نيز قرار دارد، مورد بررسي قرار ميگيرد .
دبيراجرايي کنگره زنديه خاطرنشانکرد:موزه پارس عمارت کلاه فرنگي (مکاني که در حال حاضر قبر کريمخان زند در آنجا قرار دارد )،ارگ کريمخاني ،هفتتنان که به عنوان موزه سنگ به بهرهبرداري رسيده است از جمله مکانهاي مهمي هستند که در اين کنگره بررسي ميشود.
وي با بيان اينکه بهسازي اين سه مکان در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان فارس است ،افزود: اين سه بنا متعلق به دوران زنديه است و تابلوهاي راهنما و يکساني مبلمان و...در آنها ايجاد ميشود .
سوداگران اضافهکرد:در خصوص موزه سنگ هفت تنان نيز ويترينهاي موزه و محلي که سنگها در آنجا به نمايش در ميآيند را طراحي کردهايم که تا 15 اسفندماه به اتمام ميرسد .
وي با بيان اينکه قبل از تعطيلات نوروز بهسازي در اين عمارتها صورت ميگيرد ، ادامهداد: در کنار برنامه علمي و فعاليتهاي عمراني، يک سري نمايشگاههايي هم در مکانهاي نظير ارگ کريمخاني مثل نمايشگاه مينياتور و هنرهايي که در زمان زنديه وجود داشته است نيز برپا ميشود.
معاون فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري فارس در ادامه به ميزان اعتبار براي اين سه عمارت اشاره و خاطرنشانکرد:براي نور پردازي موزه سنگ هفت تنان 30 ميليون تومان ،25 ميليون تومان براي ويترين آن و براي مبلمان سه بنا متعاق به دوره زنديه نيز در حدود 26 ميليون تومان هزينه شده است .
دبيراجرايي کنگره زنديه افزود:اين کنگره براي امسال ملي است و درصدد هستيم براي سال آينده به صورت بينالمللي برگزار کنيم./104
انتهای پیام/