\"سيامک بصيري\" افزود:در حال حاضر نيز 16 دهنه از اين بازار احتياج به مرمت دارد که برنامهريزيهاي لازم به عمل آمده است و پيمانکار اين پروژه نيز مشخص شد که از اين هفته 16 دهنه مغازه را به منظور رفع خطر و جلوگيري از ريزش احتمالي شروع به مرمت اضطراري کرديم .
وي با بيان اينکه سال گذشته نيز استحکامبخشي در بدنه خارجي را انجام داديم ،تصريحکرد:شانزده دهنه راسته اصلي بازار وکيل جنوبي در معرض خطر قرارداشته که به منظور رفع خطر از آن طي سالهاي گذشته دستکهاي نگه دارنده در بخش خارجي ضلع غربي بازار ايجاد شده و تعمير و تقويت پي نيز در بدنه خارجي اضلاع شرقي و غربي راسته فوق انجام شده است .
بصيري اضافهکرد:طي سال جاري نيز عايقکاري شارع اصلي، بدليل فرسودگي بيش از حد تعويض شده و به منظور تکميل طرح استحکام بخشي بازار برنامه مرمتي تهيه و طي روزهاي آينده به مرحله اجرا در خواهد آمد که حدود 50 ميلون تومان هزينه ميشود.
وي با اشاره به اينکه طي امسال نيز حدود 1300 متر مربع از پشت بام را نيز ثبت کردهايم ،تصريحکرد: بر اساس بند ب تبصره 23 قانون بودجه کشور هزينههاي مورد لزوم در اينگونه بناها بايد بصورت مشارکتي تامين شود که بدليل عدم مشارکت مالي کسبه بازار تمامي هزينههاي مربوطه توسط سازمان تامين شده است.
خاطرنشانميشود؛بازار وکيل همزمان با بناي مسجد يعني بعد از سال 1180 ه ق بنا شده است. اين بازار در کنار دو ميدان قرار داشت ميدان شمالي بنام نقاره خانه و ميدان جنوبي بنام ميدان توپخانه ناميده ميشدند.
هرمسافري که ميخواست از دروازه اصفهان وارد شيراز شود ابتدا به بازار وارد ميشد طرح بازار وکيل از بازار قيصريه لارستان که مربوطه به دوره صفويه است الهام گرفته شده است .
اين بازار داراي دو رسته اصلي شمالي -جنوبي و شرقي -غربي است. در محل تقاطع اين دو راسته چهارسوق وسيع و زيبايي قرار دارد که طاق ضربي و بلندش روي يک هشتي قرار دارد. در اطراف اين راسته و براي سهولت کار تجار و بازاريان کاروانسراي روغني، کاروانسراي فيل، کاروانسراي احمدي و گمرک علاوه براينها، ضرابخانه که محل ضرب سکه و در حقيقت محل تبادلات پولي بازار بوده است نيز در کنار اين راسته ساخته شده است.راسته شرقي غربي به دو قسمت تقسيم ميشده است يکي بنام بازار ترکش دوزها که جبهه غربي را شامل ميشده و به موازات بازار ترکش دوزها، بازار غربي ديگري از راسته شمالي جنوبي جدا شده و به جلوخان مسجد وکيل منتهي ميشود اين راسته که راه دسترسي بازاريان به مسجد بوده است بنام بازار شمشيرگرها معروف بوده است.
ارتفاع سقف اصلي بازار تقريبا 5/10 متر بوده و در وسط چهارسوق حوض مرمرين زيبايي وجود داشته است که متاسفانه از بين رفته است.
بازار وکيل شيراز به شماره ثبتي 924 در تاريخ 15 مهرماه 1346 به ثبت آثار ملي رسيده است./104
انتهای پیام/