مرتضي فرجي با اشاره به اينکه عمده صادرات فرش ايران به کشورهاي آلمان و آمريکا است، گفت: 60 درصد از کل صادرات فرش ايران به اين دو کشور تعلق دارد.
وي ميزان ارزآوري ناشي از صادرات فرش را برپايه نرخ صادراتي سال 85 و 86 و 700 تا 750 ميليون دلار ارزيابي کرد و افزود: اين ميزان در مقايسه با نرخ صادراتي سال 83 بين 200 تا 250 ميليون دلار سودآوري داشته است.
رئيس مرکز ملي فرش ايران با مثبت ارزيابي کردن نقش جوايز صادراتي براي صادرکنندگان و توليدکنندگان فرش دستباف تأکيد کرد: هدف از وجود جوايز صادراتي جبران بخشي از هزينههايي است که بهدليل مقدار ثابت وضعيت تورم در داخل کشور بر توليدکننده و صادرکننده وارد ميشود.
فرجي ميزان پرداخت جوايز صادراتي را از بدو شروع تا سال گذشته 3 درصد اعلام کرد.
وي همچنين از رشد 2درصد ميزان جوايز در سال جاري خبر داد و تصريح کرد: براساس مصوبه شوراي عالي صادرات مقرر شد، در راستاي تشويق تجار به توليد و صدور فرش و تسهيل رقابت در بازارهاي جهاني اين سهم از 3 درصد به 5 درصد افزايش مييابد.
رئيس مرکز ملي فرش به تأثير تحريمهاي مجلس سناي آمريکا بر صادرات فرش اشاره کرد و گفت: اين تحريم ممکن است موجب غيبت ايران در بازارهاي جهاني شود اما با تدابيري که صورت گرفته و هماهنگيهايي که با بخش خصوصي شده ما تلاش ميکنيم کمترين آسيب به صادرات فرش وارد شود.
وي همچنين حضور طراحان تقلبي فرش ايران در بازارهاي جهاني را در صادرات فرش ايران بيتأثير دانست و گفت: اگر از زاويهاي ديگر به اين مسأله نگاه کنيم حضور اين طراحان موجب نوآوري و ايجاد طرحهاي جديد توسط طراحان فرش ايران شده، چرا که آنها نه ميتوانند فرش اصيل ايراني را کپي کنند و نه امکان توليد آن را دارند.
M/111
انتهای پیام/