اتمام‌ نقشه‌برداري ‌و ‌آسيب‌شناسي ‌محوطه ‌اسلامي ‌قلهات

محسن جاوري سرپرست کاوش‌هاي باستان‌شناسي ايران، با اشاره به نقشه‌برداري از محوطه قلهات به ميراث آريا( CHTN)، گفت: کار شناسايي و بررسي منطقه قلهات از سوي باستان‌شناسان ايراني از دو هفته پيش شروع شده است.

وي با بيان اينکه هم‌اکنون باستان‌شناسان مشغول نقشه‌برداري از سايت هستند، خاطرنشان کرد: در اين محوطه بناهاي تاريخي مربوط به دوره اسلامي وجود دارد که اين بناها نيازمند مرمت اضطراري است. تمامي اين بناها به منظور مرمت، آسيب‌شناسي شده‌اند.

جاوري درباره زمان کاوش‌هاي باستان‌شناسي منطقه قلهات افزود: باستان‌شناسان ايراني تا پايان اسفند ماه در اين منطقه حضور دارند و با بررسي منطقه، مشخص مي‌شود که چه جاهايي نيازمند کاوش است. با مشخص شدن منطقه‌هاي کاوش، باستان‌شناسان ايراني اسفند سال آينده کار کاوش را شروع خواهند کرد.

به گفته سرپرست کاوش‌هاي باستان‌شناسي ايران، قلهات بندري است در عمان که اين بندر در طول تاريخ از اهميت زيادي برخوردار بوده است. اين بندر براي ارتباط بين شهرهاي مهم تجاري بوده است و با توجه به آثار معماري موجود در اين منطقه، مي‌توان گفت که کالاهاي تجاري کشورهاي شمال آفريقا، هند و چين در اين منطقه وجود دارد.
در اين منطقه آثار و سفال‌هاي تاريخي بسيار زيادي متعلق به دوره اسلامي وجود دارد.

جاوري درباره علت از رونق افتادن اين بندر گفت: پرتغالي‌ها در دوره اسلامي به اين بندر آمده و با آمدن پرتغالي‌ها به اين بندر، رونق آن به مرور زمان از بين رفت.

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اعزام هيأت باستا‌ن‌شناسي به خارج از ايران به منظور کاوش براي نخستين بار است که انجام شده و بنا به گفته فاضلي رئيس پژوهشکده باستان‌شناسي کشورهايي مانند عمان در حوزه کاوش‌هاي باستان‌شناسي دانش و تجربه کافي را نداشته و در اين زمينه از ايران به عنوان کشور دوست و همسايه کمک گرفته‌اند./115


انتهای پیام/

کد خبر 138612047