سيد طه هاشمي در اين نشست با تأکيد بر سهم و نقش مهم ايرانيان در شکلگيري حوزه تمدني از آغاز زندگي مدني و شهرنشيني، حوزه فرهنگ و تمدن ايران را يکي از قديميترين حوزههاي فرهنگي جهان برشمرد و افزود: به دليل بافت قبيلهاي و وجود پاره فرهنگها در دو کشور تانزانيا و ايران، همکاريهاي مشترکي ميتواند در زمينه مردمشناسي در دو کشور صورت گيرد.
وي با اشاره به برگزاري نمايشگاههايي از آثار موزهاي مربوط به دورههاي پيش از تاريخ، تاريخي و دوران اسلامي ايران در کشورهاي مختلف جهان و استقبال کم نظير بازديد کنندگان گفت: ميتوان محوري مشترک براي معرفي ايران در کشور هاي آفريقايي باز کرد.
رئيس پژوهشگاه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ايران را کشوري مقصد براي تمام جهانگردان فرهنگي عنوان کرد و افزود: گردشگري زيارتي از جمله محورهايي است که ميتواند مورد توجه جهانگردان باشد.
وي با بيان اينکه 98 درصد ايرانيان را مسلمانان تشکيل ميدهند ولي حضور همه اديان در ايران آزاد است، خاطرنشان کرد: ثبت بيش از 600 کليسا در ايران، مدفن جمعي از پيامبران بني اسرائيل و آثار تاريخي بجا مانده از زرتشتيان که خاستگاه اصلي آنان ايران است دليلي بر آزادي اديان در ايران است.
بنا بر اين گزارش، دغدغههاي حاصل از توسعه گردشگري در خصوص حفظ محيط زيست، احترام به آداب، رسوم، سنت و قوانين کشورها و حفاظت از جاذبههاي تاريخي فرهنگي و طبيعي از ديگر موضوعات مطرح شده در اين نشست بود.
شمسا مانگونگا وزير جهانگردي و منابع طبيعي تانزانيا نيز در اين ديدار با ارائه سوابقي از همکاريهاي اقتصادي و سياسي دو کشور بر گسترش همکاريهاي فرهنگي تأکيد کرد.
وي در اين ديدار به علاقه تانزانيا براي همکاري با ايران در زمينههاي باستانشناسي، مرمت، برپايي نمايشگاههايي مشترک، تبادل تجربيات و برگزاري کلاسهاي آموزشي از سوي ايرانيان در زمينههاي ياد شده اشاره کرد.
مانگونگا باستانشناسي تانزانيا را در مراحل ابتدايي عنوان کرد و کاوشهاي باستان شناسي، مرمت آثار منقول و غير منقول همچون مرکز بردهداري براي بهره برداري توريستي و انجام پروژههاي مشترک پژوهشي و علمي، برپايي نمايشگاههاي مشترک، تبادل تجربيات و برگزاري کلاسهاي آموزشي با حضور پژوهشگران ايراني در کشور تانزانيا را خواستار شد./115
انتهای پیام/