وي افزود: براساس اين دستورالعمل استانها بايد هر چه سريعتر پروندههاي ثبت ميراث طبيعي را تهيه و به دفتر ثبت ارسال کنند.
وکيل با بيان اينکه قرار بود دماوند به عنوان اولين ميراث طبيعي کشور به ثبت برسد، خاطرنشان کرد: هنوز پرونده ثبتي دماوند کامل نشده و هر اثري که پروندهاش زودتر به دفتر برسد قطعا در فهرست آثار طبيعي کشور ثبت ميشود.
به گفته مدير دفتر ثبت آثار تاريخي، طبيعي و معنوي در صورتيکه پرونده ثبت سرو ابرکوه تا قبل از سال به دفتر ثبت ارسال شود، اين اثر به عنوان اولين اثر ميراث طبيعي تا قبل از پايان سال ثبت ملي ميشود.
وي در بخش ديگري از گفتگوي خود به تشکيل کميته تخصصي ثبت ميراث طبيعي در طول 9 ماه گذشته اشاره کرد و افزود: براساس تبصره 2 قانون تشکيل سازمان، موضوع ثبت و حفاظت بخشي از ميراثطبيعي به عهده سازمان ميراثفرهنگي است.
وکيل ادامه داد: مسووليت ثبت و نگهداري ميراث طبيعي کشور به استثناي مناطق حفاظتشده محيط زيست با سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري است و کميته تخصصي تشکيلشده از نمايندگان سازمان جنگلها و محيط زيست و نمايندگان پژوهشکدههاي مختلف تشکيل شده است.
مدير کل دفتر ثبت آثار تاريخي، معنوي و طبيعي در پايان پيشنهاد تشکيل واحد حفاظت از ميراث طبيعي را داد و گفت: با توجه به اينکه ثبت ملي ميراث طبيعي در دستور کار قرار گرفته بايد واحد حفاظت از ميراث طبيعي نيز در سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تشکيل شود.
وي افزود: به همين منظور پيشنهاد ايجاد اين واحد به مقامات عالي سازمان داده شده است تا اين واحد نيز در ساختار تشکيلاتي سازمان شکل بگيرد.
وکيل با بيان اينکه در صورت تشکيل اين واحد، بايد اعتبارات و نيروي انساني کافي نيز جذب شود، خاطرنشان کرد: لازم است اين موضوع از سوي رئيس سازمان ميراثفرهنگي به معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جهور( سازمان مديريت و برنامهريزي سابق) مطرح شود، زيرا قرار است با ايجاد اين واحد ساختار تشکيلاتي سازمان تغيير کند و نياز است که به تصويب معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور برسد./115
انتهای پیام/