مشکل صنايع دستي کمبود تبليغات و اطلاع رساني کافي است

معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري يزد با بيان اين مطلب به ميراث آريا(CHTN)،گفت:يکي از رشته‌هاي صنايع دستي بومي و شاخص استان، هنر سفال و سراميک سازي است که عده زيادي از مردم شهرستان ميبد به آن اشتغال دارند.

وي با بيان اينکه هنر سفالگري اين شهرستان از لحاظ طراحي و کيفيت در سطح مطلوبي است ،تصريح کرد: در سال 1342 هنرمند سفالگر سيد مرتضي آقايي در طرح خورشيد خانم برنده طلاي نمايشگاه مونيخ شد.

وي اظهار داشت:هنرمندان براي مطرح شدن اين هنر در سطح بازارهاي بين المللي بايد در بالا بردن کيفيت اثر خلاقيت بيشتري داشته باشند.

به گفته بهشتي نژاد، آثار هنري بايد بيان کننده هويت فرهنگي ،ملي و هنرهاي سنتي باشد و هنرمند بايد در ابداع طرح ، روش توليد و مواد به کار رفته در اثر خلاق باشد .

وي ادامه داد: از ديگر معيارهاي آثار هنري نمونه مي‌توان به کار بردن مواد اوليه طبيعي، رعايت ، استاندارد سازي مکان توليد ، برتري اثر بر اساس معيارهاي تکنيکي و کيفيت بالا ، نحوه کاربرد آن و قيمت مناسب اشاره کرد.

وي با بيان اينکه در حوزه صنايع دستي و توليد محصولات در اين زمينه مشکلاتي وجود دارد ،تصريح کرد: نداشتن دقت در طرح‌ها و کيفيت اجناس توليد شده ،نداشتن بسته بندي مناسب براي محصولات ، کمبود تبليغات و اطلاع رساني کافي در زمينه محصولات صنايع دستي و نداشتن برنامه ريزي بلند مدت در خصوص توسعه و گسترش فعاليت در امر صادرات از جمله مشکلاتي است که در اين زمينه وجود دارد.

بهشتي نژاد اضافه کرد: برقراري ارتباط تنگاتنگ هنرمندان با مراکز علمي به ويژه دانشجويان رشته هنرهاي سنتي ، ايجاد تشکل‌ها و صنف‌هايي در زمينه صنايع دستي به منظور رونق اين هنر در بازارهاي بين المللي و تجارت و استفاده از تجارب افراد متخصص، افزايش بنيه مالي و توان رقابت با شرکت ها و موسسات بزرگ ديگر، افزايش توان حضور در عرصه بين المللي و صادرات ، پيگيري و تلاش براي ثبت آثار توليد شده به صورت جهاني از راهکارهايي است که مي تواند برخي از مشکلات حوزه صنايع دستي را مرتفع سازد./104



انتهای پیام/

کد خبر 1386122516