وي با بيان اينکه هيچکس نميداند که نخستين مراسم نوروز چه زماني و در چه مکاني برگزار شده است، افزود: براساس گمانهزنيها و کاوشهاي باستانشناسي تاريخ و نمادهاي نوروزي را به 50 قرن پيش تخمين زدهاند.
ميرشکرايي خاطرنشان کرد: نوروز کهنترين جشن جهان است که در آن خانوادهها به صورت دستهجمعي مراسم برگزار کرده و به همين دليل است که اين آيين سنتي در طول هزاران سال از گزند حوادث در امان مانده است.
به گفته اين مردمشناس، ايران خاستگاه سرزميني است که جشن و آيين نوروز آن برخاسته از شرايط طبيعي و بن مايه اعتقادي مردمان فلات ايران که بدون وابستگي به قومهاي مختلف برگزار ميشده است.
تأکيد و تأييد دين اسلام بر نوروز و گرامي داشتن آن بعد از اسلام از ديگر نکاتي بود که ميرشکرايي به آن اشاره کرد و گفت: بنابر روايات اسلامي حضرت علي (ع) نيز در نوروز از سوي پيامبر اکرم (ص) به جانشيني انتخاب شد.
وي ادامه داد: نوروز ويژگي و شاخصهاي بسياري براي ثبت ملي و ثبت جهاني دارد. ايجاد وحدت و تقويت همبستگي ميان مردمان يکي از اين ويژگيهاست. البته اين ويژگي ناشي از استمرار برگزاري اين آيين در طول تاريخ بوده است. ضمن آنکه برگزاري اين آيين باعث تحکيم وحدت و همبستگي مردمان مختلف ميشده است.
به گفته ميرشکرايي، مهرآفريني يکي ديگر از ويژگيهاي برگزاري مراسم نوروز است. اين ويژگي را ميتوان در تمام جنبههاي آيين نوروز به وضوح مشاهده کرد. ضمن آنکه نوروز اوج تحرک اقتصادي براي همه اقشار است.
وي در پايان با اشاره به ثبت جهاني پرونده نوروز گفت: ايران در کنار ساير کشورها مسوول تهيه پرونده ثبت جهاني نوروز است و اميدوارم تمامي 10 کشور حوزه نوروز در تعاملي گسترده بتوانند پروندهاي بدون نقص را تهيه کرده تا سال آينده شاهد ثبت جهاني نوروز باشيم.
115/
انتهای پیام/