وي ادامه داد: مرمت و احياي اين خانهها باعث زنده شدن خانههاي قديمي و بافت تاريخي و به جريان افتادن زندگي در داخل اين بافتها ميشود.
در ادامه محمد مهدي رضاپور رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با اشاره به پروژههاي در حال مرمت قزوين گفت: اکثر بناهاي تاريخي استان رفع خطر شده و مراحل اوليه نگهداري آن انجام شده است.
وي افزود: سازمان ميراثفرهنگي قزوين تا سقف اعتباري موجود در سازمان بناهاي تاريخي به ويژه خانهها را خريداري کرده است و اميدواريم با توجه استاندار براي سال جديد منابع مالي جهت خريداري، مرمت و احياي بناهاي تاريخي تأمين شود.
رئيس سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين خاطرنشان کرد: با تأمين اعتبار مناسب، سازمان ميراثفرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان آمادگي لازم را براي گسترش مرمت و راهاندازي محوطهها و مکانهاي تاريخي استان دارد. ضمن آنکه در سال گذشته بناها و موزههاي جديد مانند حمام حاج ميرحسن، موزه مردمشناسي قجر، موزه مهر قزوين و غيره به مکانهاي مورد بازديد گردشگران افزوده شده است.
همچنين ديزاني معاون ميراثفرهنگي استان قزوين به ارائه گزارش مراحل خريداري و اجراي پروژه مرمتي اين خانهها پرداخت و گفت: خانههاي قديمي قزوين بعد از مرمت، براي ادامه حيات ، زندگي اجتماعي و کاربري فرهنگي تعريف شده است.
وي درباره تغيير کاربري خانه يزدي اظهار داشت: اين خانه با مساحت تقريبي 800 مترمربع بعد از مرمت به موزه نگارخانه هنر پايداري تبديل خواهد شد و هماکنون 85 درصد مرمت آن به پايان رسيده و در سوم خرداد 87 همزمان با روز آزادسازي خرمشهر افتتاح خواهد شد.
معاون ميراثفرهنگي قزوين با توصيف موزه نگارخانه هنر پايداري يادآور شد: خانه يزدي با يک فضاي نگارخانهاي، کتابخانه تخصصي دفاع مقدس، سايت اختصاصي و ارتباط با 40 سايت داخلي و خارجي مرتبط با دفاع مقدس، آمفي تئاتر، سالن سخنراني فضاي آموزشي و نمازخانه به موزه نگارخانه هنر پايداري تغيير کاربري خواهد داد./115
انتهای پیام/