\"مجتبي عباسي\" افزود:در تابلوهاي سفال برجسته کارهاي هنرمند قزويني رضا محمدي به نمايش در آمده و قسمت آخر نيز به مشاغل اختصاص دارد که 6 شغل حجامت، مکتبخانه داري، بارفروشي، آهنگري، تعزيه خواني و دعا نويسي و حلاجي را براي علاقمندان معرفي کرده است.
وي با اشاره به دوره تاريخي مردم شناسي اين موزه گفت: موزه مردم شناسي حمام قجر به لحاظ زماني زياد دور نرفته و اکثر مراسم با کمي تغيير در حال حاضر نيز در آداب و رسوم مردم قزوين انجام ميشود و هنوز رنگ و بوي خود را از دست نداده است.
وي همچنين اظهار داشت: اين موزه مردم شناسي با همکاري ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و همکاري سازمان فرهنگي و نوسازي بهسازي شهرداري براي تعطيلات نوروزي آماده بازديد گردشگران شد و همه روزه از ساعت 9 صبح تا 19 به صورت تمام وقت با ارائه خدمات راهنمايي ميزبان گردشگران نوروزي و همشهريان قزويني است.
خاطرنشانميشود؛ حمام قجر قديمي ترين حمام موجود قزوين به شمار ميآيد که در سال 1057 قمري به دستور شاه عباس دوم صفوي توسط امير گونه خان از سرداران و امراي وي ساخته شده است .
در اصلي گرمابه رو به جنوب باز مي شود و با راه پله مارپيچي به سر بينه منتهي مي شود. در ديگري نيز از جانب غربي به حمام راه داشته که احتمالا مخصوص بانوان بوده است. بينه که طرحي مستطيل شکل دارد و از دو طاق جناغي در شرق و غرب آن تشکيل شده ، توسط راهرويي که داراي طاق جناغي بسيار باريک است به گرمخانه راه مي يابد .
گرمخانه مردانه و زنانه به شکل چليپاست و اطاقک هايي براي شستشو در شرق و غرب آن تعبيه شده است . پوشش بنا گنبدي است و در هر گنبد جامخانه اي عمل نورگيري را انجام مي دهد . ازاره گرمخانه ها تا ارتفاع 5/1 متر کاشي کاري شده و رسمي بندي و يزدي بندي سقف ها به تزئين آن افزوده است. سنگهاي بزرگ و يک تکه اي که سکوها را فرش کرده اند از ويژگي هاي اين بنا محسوب مي شوند .
/104
انتهای پیام/