موزه‌ها با اصول جامعه‌شناسي مدرن مديريت شوند

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، در اين نشست که با حضور تعدادي از پرسنل و مسئولان موزه‌ها برگزار شد، فرامرز رنجبر ضمن تعريف تئوري‌هاي جامعه‌شناسي به نحوه کاربرد اين نظريه‌ها در مديريت کاخ موزه‌ سعدآباد اشاره کرد.

وي با اشاره به نظريه‌هاي سه جامعه‌شناسي بزرگ دنيا خاطرنشان کرد: اميل دورکيم جامعه‌شناسي جمع‌گرا بوده و جامعه‌شناس جمع‌گرا نگاهش به جامعه نگاهي کارکردگرا است.

به گفته رنجبر، از ديد طرفداران اين طيف آنچه جامعه را مي‌سازد نهادها، سازمان‌ها و واحدهاي متشکل از اعضاي خودشان هستند. در اين نوع جامعه‌شناسي فرد هيچ نقشي ندارد و ارزش‌هاي حاکم (مجموع اعتقادات، سنت‌ها و رفتارهاي قابل پذيرش براي عموم) هستند که ايجاد مسئوليت کرده و مسئوليت نيز به نوبه خود موجبات دوام جامعه را فراهم مي‌آورد.

وي ادامه داد: اين در حالي است که ماکس وبر جامعه شناسي فردگرا معرفي شده است که جامعه سالم را ماحصل تعامل مناسبات بين افراد و نه خود افراد مي‌داند و نهادها در جامعه شناسي وي نقشي ندارد.

رنجبر در ادامه سخنان خود به بررسي جامعه شناسي مارکسيسم پرداخت و گفت: محور اصلي در اين نوع جامعه‌شناسي همان نهاد است. لازمه پديدار شدن جامعه در اين نوع نگرش برقراري حقوق مساوي بين اعضا بوده که مطالبه اين شرايط زمينه را براي تضاد بين نهادها فراهم مي‌آورد.

بنا بر اين گزارش، رنجبر در پايان از مسئولان موزه خواست جامعه‌شناسي را از ديدگاه ديگر جامعه‌شناسان بزرگ دنيا به صورت دقيق مطالعه، تجزيه و تحليل کرده و موزه‌ها را با اصول جامعه‌شناسي نوين و با روش‌هاي مدرن مديريت کنند.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1387012443