وي ضمن معرفي تونس به عنوان کشور تلاقي تمدنها افزود:5 تمدن کهن در دوران باستان توانستهاند نقش بزرگي در کشور تونس داشته باشند و هماکنون فرهنگ و تمدن مردم اين سرزمين برگرفته از اين تمدنهاست.
قاسمي خاطرنشان کرد: هنر وارداتي امپراطوريهاي بزرگ در کشور تونس به وضوح ديده ميشود. اما هنر ناب و اصيل اين کشور که از دورانهاي باستان ميدرخشيد هنر موزاييکسازي است. به گونهاي که هماکنون آثار تاريخي موزاييکي بسياري در اين کشور وجود دارد.
به گفته اين راهنماي تور، دو رنگ سفيد و آبي رنگهاي غالب در اين کشور است که رنگ سفيد از رنگ ماسههاي ساحل و آبي از رنگ آسمان گرفته شده است. همچنين رنگ قرمز رنگ سوم اين کشور است و مردم از اين رنگ بسيار استفاده ميکنند.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، به ريشه نام کشور تونس اشاره کرد و گفت: هنوز محققان نتوانستهاند ريشه لغوي کشور تونس را پيدا کنند. چه بنيانگذار اين کشور کارتاژهاي فينيقي بودهاند که اين حکومت نيز توسط روميها از بين رفته است. اما احتمال ميدهيم که کلمه تونس برگرفته از کلمه دريا يا دريانوردي است.
صنايعدستي تونس از ديگر موضوعاتي است که قاسمي به آن اشاره کرد و اظهار داشت: چرم از شاخصترين صنايعدستي کشور تونس است. سفال و سراميک بعد از چرم به عنوان صنايعدستي شاخص اين کشور معرفي ميشود. ضمن آنکه صنعت فرشبافي نيز در اين کشور رواج دارد اما فرشبافي تونسيها با فرشبافي ايرانيها کاملاً متفاوت است.
در ادامه اين نشست حاتمالصائم سفير تونس در ايران گفت: با ورود فينيقيها به تونس حکومت کاتاژها شکل گرفته است اما روميها در دوران باستان، توانستند حکومت کارتاژها را از بين ببرند.
وي افزود: بعد از روميها اسلام به اين کشور نفوذ کرد و مسلمانان در سال 647 ميلادي وارد تونس شدند. در همين زمان بود که مسجد تاريخي قيروان که برگرفته از کلمه فارسي کاروان است، ساخته شد.
الصائم با بيان اينکه در حدود60 سال نيز اسماعيليان شيعه در تونس حکومت ميکردند، خاطرنشان کرد: بعد از اسماعيليان سلسلههاي کوچکي در تونس شکل گرفت و بعد از آن عثمانيها و سپس فرانسويها به خاک تونس تجاوز کردند. به گونهاي که کشور تونس از سال 1881 تا 1956 مستعمره کشور فرانسه بود.
به گفته سفير تونس در ايران، انقلاب تونس در سال 1956 و به رهبري حبيب اوغلي در اين کشور به وقوع پيوست. رهبري که سه اصل آزادي، سلامتي و آموزش را هدف خود قرار داده بود.
وي ادامه داد: در سال گذشته 7 ميليون گردشگر از کشور تونس بازديد کردهاند و صنعت جهانگردي به عنوان صنعت دوم کشور تونس شناخته شده است.
گردشگر ورزشي، تاريخي و درماني از جمله زمينههاي ورود گردشگر به کشور تونس است. لازم به ذکر است که بگويم در سال 2007 چهار هزار ايراني از تونس بازديد کردهاند.
115/
انتهای پیام/