امضاي تفاهم‌نامه سازمان ميراث‌فرهنگي با سازمان اوقاف و امور خيريه

سياوش صابري مدير کل دفتر حفاظت از بناها و محوطه‌هاي تاريخي با بيان اين مطلب به ميراث آريا( CHTN) گفت: بحث امضاي تفاهم‌نامه ميان سازمان ميراث‌فرهنگي و سازمان اوقاف و امور خيريه از اواخر سال گذشته مطرح شد و در اين مدت کارشناسان دو سازمان در حال تدوين چارچوب‌هاي مشخص اين تفاهم‌نامه بوده‌اند.

وي افزود: در هفته گذشته چارچوب‌هاي کلي اين تفاهم‌نامه نهايي شده و قرار است در اختيار رئيس دو سازمان ميراث‌فرهنگي و سازمان اوقاف و امور خيريه قرار بگيرد تا بعد از اعلام نظر نهايي رئيس دو سازمان، اين تفاهم‌نامه به امضا برسد.

صابري با بيان اينکه اين تفاهم‌نامه در يک يا دو ماه آينده به امضا خواهد رسيد تصريح کرد: با توجه به شعار جهاني ايکوموس در سال 2008 اگرچه توسعه بناهاي مذهبي و زيارتي براي گردشگران و زائران ضروري است اما اين توسعه نبايد اصل موضوع و بنا را مخدوش کند.

به گفته مدير کل دفتر حفاظت از بناها و محوطه‌هاي تاريخي در سال مالي 1386 (پايان تيرماه 1387) نيز بخشي زيادي از اعتبارات مرمتي و حفاظتي به بناهاي مذهبي و زيارتي اختصاص داده شده است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود با اشاره به اين موضوع که مردمان سرزمين ايران بزرگ از گذشته‌هاي دور با توجه به شرايط اقليمي خود در تلاش براي بدست آوردن حقوقشان بوده‌اند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال براي ادامه حيات و کشاورزي در ايران بزرگ نيازمند آب بوده‌اند. پس با تلاش و تدبير بيشتر توانسته‌اند با ساختن سد يا قنات از آب استفاده لازم را ببرند.

صابري افزود: اين موضوع در وجه معنوي آن نيز صدق مي‌کند. چه، مردمان سرزمين ايران بزرگ براي پاسخ دادن به نيازهاي معنوي خود فضاهايي را ايجاد کرده که در آن فضاها به نيايش و پرستش خدا مي‌پرداختند. معماري اين فضاها کاملا متفاوت با معماري ساير بناهاي تاريخي است و به خوبي مي‌توان مذهب و تقدس را در معماري اين فضاها مشاهده کرد.

به گفته وي، امروز نيز براي حفاظت و يا ساخت چنين فضاهاي مقدس با معماري خاص بايد به شاخص‌هاي مورد نظر بازگشت. چه حفاظت از معماري مذهبي متفاوت از ساير بناهاي تاريخي است و بايد در حفظ اصالت اين بناها به اعتقادات قلبي مردم نيز توجه لازم و کافي بشود.

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، شوراي جهاني بناها و محوطه هاي تاريخي 30 فروردي امسال را سال ميراث ديني و اماکن مقدس ناميده و اعضاي خود را به فعاليت در اين زمينه فراخوانده است.
ايکوموس در بيانيه خود آورده است: در روزگاري که مجامع بين‌المللي به ‌طور فزاينده‌اي،دين را به عنوان يکي از موضوعات عمده، مورد توجه قرار مي‌دهند،18 آوريل،برابر با 30 فروردين،فرصت ارزشمندي را در اختيار اعضاي کميته‌هاي ايکوموس قرار مي‌دهد تا از جنبه‌هاي گوناگون به حفظ و نگهداري ميراث مقدس بپردازند و مجالي براي ارتباط بيشتر با متوليان اماکن مقدس پديد آورند.

ايران به دليل پيشينه تاريخي،موقعيت جغرافيايي و همچنين يکتاپرست بودن ايرانيان در طول زمان،داراي محوطه‌ها و آثار تاريخي بسياري است که جنبه مقدس دارند که از آن ميان مي‌توان به‌ کوه‌ها،درختان،رودخانه‌ها و ديگر سرزمين‌هاي مقدس اين کهن مرز و بوم اشاره کرد.

خاطرنشان مي‌شود که عليرضا قلي‌نژادمدير کل حفاظت از بافت‌هاي تاريخي کشور و دبير همايش روز جهاني محوطه‌ها و يادمان‌هاي فرهنگي،ايران را شايسته کسب عنوان \"ايران،سرزمين مقدس\" دانسته است.
وي تمامي سازمان‌هاي مرتبط را به شناسايي و حفاظت از اين ميراث ارزشمند و مقدس فراخواند و گفت:خوب است در سالي که به ميراث ديني و اماکن مقدس تعلق گرفته،همه نهادهايي که به نوعي با پهنه‌هاي طبيعي و انسان‌ساخت اين سرزمين در ارتباط هستند به حفاظت از اين اماکن و همچنين آداب و آئين‌هاي مقدس ديار خود بپردازند.

115/


انتهای پیام/

کد خبر 1387013016