وي افزود : روستاي قلعه دوش به جهت داشتن اين پديده فرهنگي تاريخي ثبت شده در بين روستاهاي ناحيه از جايگاه ممتازي برخوردار است، حتي برخي معتقدند که علت نام گذاري اين روستا به دليل موقعيت جغرافيايي آن نسبت به قلعه است.
کارشناس باستان شناس سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان گيلان با بيان اينکه تا کنون سه فصل کاوش باستان شناسي در قلعه تاريخي ليسار صورت گرفته است، اظهار داشت :در نتايج کاوش هاي صورت گرفته در خصوص اين قلعه نکات بسيار جالبي وجود دارد که يکي از آنها ارتباط مستقيم و عميق ميان نقوش سفالينه و ظروف بدست آمده در قلعه با نقوش دست يافته هاي سنتي منطقه تالش است که شامل نقوش کاجها، گلها، حيوانات اشکال هندسي است.
ميرصالحي حاطر نشان کرد:در آخرين مرحله کاوش به سه شي بسيار باارزش و منحصر به فرد برخورد کرديم که يکي از آنها يک پيکان آهني بود و اين فرضيه را به اين واقعيت نزديکتر کرد که اين قلعه بر اثر هجوم و يک واقعه نظامي تخريب شده و ديگري يک قلمدان مسي نقره کوب بود که خطوطي بر روي آن نوشته شده بود که اين خطوط احتمالا جز خطوط ريحان است
سرپرست هيات گمانه زني قلعه تاريخي ليسار تصريح کرد: سومين شي به دست آمده يک سکه يا فلوس مسي مربوط به دوره اتابکان آذربايجان و قرن ششم هجري بود زيرا که اتابکان آذربايجان جز نائب السلطنه هاي سلجوقي محسوب و سلسله سلجوقي از قرن 4 تا 6 هجري حکومت مي کردند.
وي با اشاره به اينکه در حال حاضر کاوش هاي باستان شناسي در اين قلعه انجام نمي شود، اظهار داشت:طبق برنامه ريزيهاي صورت گرفته از تاريخ يکم ارديبهشت ماه چهارمين فصل عمليات گمانه زني در محوطه اطراف قلعه ليسار آغاز شده است .
سرپرست هيات گمانه زني قلعه تاريخي ليسار خاطرنشان کرد :در اين فصل از گمانه زني ،محوطه اطراف قلعه تعيين حريم خواهد شد.
به گفته ميرصالحي به منظور انجام چهارمين فصل عمليات گمانه زني قلعه ليسار در سال جاري ،60 ميليون ريال اعتبار اختصاص يافته است .
116/
انتهای پیام/