مدير کل حقوقي سازمان ميراثفرهنگي درباره شناسايي عاملان تخريب مدرسه تاريخي گلشن گفت: قريب به يقين اين تخريب براساس دستور هيأت امناي مدرسه گلشن صورت گرفته است.
وي درباره علت اين کار از سوي هيأت امنا به ميراث آريا گفت: با توجه به مکاتبات انجامشده گويا آنها قصد داشتهاند محلي براي اسکان صد طلبه ايجاد کنند بنابراين دست به اين تخريب زدهاند. البته برخي افراد معتقدند قرار بود جاي اين مدرسه پاساژ ساخته شود. اما به هر دليل اعضاي هيأت امناي اين مسجد- مدرسه هيچ طرح و نقشهاي را به کارشناسان استاني ارائه ندادهاند.
غنمي با تأکيد بر پيگيري اين پرونده و برخورد با متخلفان درباره حکم احتمالي آنها گفت: صدور حکم از سوي دستگاه قضايي است و بستگي به قاضي پرونده دارد که به چه صورت صادر شود.
وي خاطرنشان کرد: در بازديدي که از اين مدرسه داشته، به طور کامل شرق و غرب مدرسه تخريب شده است.
بنا بر اين گزارش، مدرسه علميه گلشن در حاشيه شمالي خيابان امام خميني(ره)، کمي بالاتر از مسجد جامع نيشابور قرار گرفته است. تعيين دوره تاريخي اين مدرسه به خاطر تغييرات و تعميرات انجام شده به طور دقيق امکانپذير نيست اگرچه سبک و شيوه معماري پلان همکف و ايوانهاي بنا، يادآور آثار دوره تيموري است تزئينات بنا به دوران صفوي و بيشتر الحاقات آن به روزگار پهلوي بازميگردد.
حوزه علميه نيشابور که آن را مدرسه گلشن مينامند، دهم ديماه 1381 و به شماره 6742 به ثبت ملي رسيده است.
همچنين رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي چندي پيش اعلام کرده بود که عامل تخريب بخشي از حجرههاي مدرسه گلشن نيشابور به دادگاه معرفي شده است.
به گفته وي، شکواييهاي عليه مجرمان تخريب بخشي از حجرههاي مدرسه گلشن نيشابور در دادستاني در جريان رسيدگي است و از مجرمان بهدليل اقدام به تخريب شکايت شده است.
ابولفضل مکرميفر افزود:در حال حاضر کسي که با لودر بنا را تخريب کرده، معرفي شده است؛ ولي هنوز به دادگاه دعوت نشده تا از او درباره کسي که دستور تخريب را داده است، بازپرسي شود.
115/
انتهای پیام/