پايان پروژه تور مجازي هوشمند موزه فرش

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، حميد رضايي، مسئول اين پروژه با اعلام اين خبر گفت: معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي در قالب پروژه بزرگ \"اي ايران\" تمام جاذبه‌هاي اين سرزمين کهن را در قالب انيميشن سه بعدي در مي‌آورد.

وي افزود: در اين مجموعه تمام جاذبه‌هاي فرهنگي، گردشگري، طبيعي، تاريخي در قالب نرام افزارهاي سه‌بعدي تهيه مي‌شود.

رضايي خاطرنشان کرد: هم اکنون پروژه استان تهران در دست انجام است و تور مجازي موزه هاي اين استان تيرماه امسال به بهره برداري مي‌رسد.

مسئول اين پروژه در ادامه صحبت هاي خود هدف از ارائه اين طرح را معرفي جاذبه ايران براي همه مردم دنيا دانست و اظهار داشت: در اين آثار هر فرد در هر کجا از دنيا مي‌تواند از آثار متنوع سرزمين ايران ديدن کند.

وي افزود: همچنين اين نرم افزار امکان معرفي ايران زمين و جاذبه‌هايش را به کساني که امکان حضور در ايران را ندارند را داده و آنها را ترغيب به ديدن کشورمان مي‌کند.

به گفته رضايي در حال حاضر مجموعه سه بعدي مجموعه فرهنگي – تاريخي نياوران، سعدآباد و موزه فرش به پنج زبان زنده دنيا يعني آلماني، فرانسوي ، انگليسي، عربي و فارسي آماده شده است.

وي درباره تور مجازي موزه فرش اظهار داشت: در اين تور تمام مشخصات قالي ايراني و مناطقي که قالي در آن بافته مي‌شود و همچنين چگونگي آموزش آن در مناطق مختلف ايران گنجانده شده است.

رضايي ادامه داد: همچنين در تور 210 فرش از موزه فرش با اطلاعات کامل تاريخي،جغرافيايي، فرهنگي نيز به صورت انيميشن هوشمند درآمده است.

رضايي در تعريف تور گفت: تور مجازي عبارت است از ترکيبي از تصاوير, نماهاي سه بعدي, نماهاي پانوراما (360 درجه) , ويدئو , صوت و غيره که يک فضاي حقيقي را مدل سازي کرده و به کاربر امکان مي‌دهد که در اين فضا به صورت مجازي به گشت و گذار بپردازد و از محيط مجازي اطلاعات مورد نظر خود را کسب کند.

وي با اشاره به اينکه براي توليد يک تور مجازي از روش‌هاي مختلفي مي‌توان استفاده کرد،اظهار داشت: مهم‌ترين جزء تورهاي مجازي نماهاي پانوروما است . براي توليد نماهاي پانوراما مي‌توان از نرم‌افزارهاي اتصال عکس استفاده کرد. بدين ترتيب که عکاس به وسيله يک دوربين ساده يک سري عکس از يک نقطه ثابت تهيه کرده و توسط نرم افزار هاي متصل کننده اين تصاوير را به يک تصوير 360 درجه تبديل مي‌کند.

وي در ادامه افزود: تصاوير توليد شده از محيط بايد به وسيله ابزاري به اطلاعات محيط مرتبط شود. براي اين کار از نرم افزر هايي همچون Adobe flash و JAVA applets استفاده مي شود.همچنين نرم افزاري براي توليد تور مجازي (سيستم مولد تور مجازي) ايجاد شده که امکان توليد و به روز رساني تور مجازي را بدونه استفاده از نرم افزار هاي پيچيده فراهم مي کند .

مسئول پروژه ملي\"تور مجازي اي ايران\" هدف از از ارائه اين طرح را معرفي جاذبه ايران براي همه مردم دنيا دانست و خاطرنشان کرد: در اين آثار هر فرد در هر کجا از دنيا مي‌تواند آثار متنوع سرزمين ايران را ديدن کند.همچنين اين تور مي‌تواند يک اثر بين الملي پژوهشي براي محققان و دانشمنداني باشد که مي‌خواهند اطلاعات اوليه و درست يک کشور را براي تحقيقات ميداني خود انتخاب کنند.

وي در ادامه صحبت هاي خود درباره کاربردهاي ديگر تور مجازي تصريح کرد: کاربرد در صنعت توريسم و گردشگري، خودرو سازي و توليد قطعات ، ساخت جلوه هاي ويژه فيلم، مديريت منابع از راه دور، مطالعات جغرافيايي، بهينه اداره کردن دولت الکترونيک از جمله فوايد تور مجازي به شمار مي‌آيد.

رضايي در پايان جوانان مشتاق و با اطلاع را به کمک خواند و گفت : در سايت www.mehregaan.com تمام اطلاعات ريز مربوط به اين پروژه فرهنگي – تاريخي به زبان قرار گرفته است و همه علاقه‌مندان که دغدغه فرهنگي اين کهن سرزمين را دارند مي‌توانند ما را براي رسيدن به اهدف مشترکمان که معرفي داشته‌هاي فرهنگي ايران زمين است، ياري رسانند.

101

انتهای پیام/

کد خبر 1387021423