شناسايي بقاياي شهر پارسه با دستگاه الکترواستاتيک  و رادار

مديربنياد پژوهشي پارسه –پاسارگاد با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت:مطالعات ژئوفيزيکي از سوي بنياد پژوهشي پارسه – پاسارگاد در منطقه پارسه طي سال‌هاي گذشته انجام شده بود و امسال بخشي ديگري از اين کار را که ادامه بررسي و شناسايي بقاياي شهر پارسه است انجام مي‌دهيم .

حسن طالبيان با بيان اينکه امسال نيز با مجوز از پژوهشکده باستان‌شناسي اين اقدام در محوطه پارسه _پاسارگاد در حال انجام است ،افزود:در واقع گروهي که امسال در اين محوطه در حال مطالعه هستند بخشي از اين محوطه را با دستگاه الکترواستاتيک و رادار و مغناطيس بررسي مي کنند.

وي تصريح‌کرد:اين گروه، آثار مدفون شده در زمين را اسکن و شناسايي مي‌کنند و براساس آن ساختار تاريخي محوطه شناسايي مي‌شود ،همچنين براي تهيه نقشه دقيق از مجموعه پارسه – پاسارگاد از اين روش استفاده مي‌کنند.

وي با بيان اينکه براي مطالعات جديد در اين محوطه مجبور هستيم از روش‌هاي ديگر باستان‌شناسي از جمله استفاده از دستگاه‌هاي مدرن ژئو فيزيکي ادامه کار را دنبال کنيم ،اضافه‌کرد:مطالعات در اين محوطه از سال 82 آغاز شده است و يک بررسي ژئو فيزيکي در سال 82 و 83 از سوي يک هيات ايراني به سرپرستي دکتر امين پور آغاز شده بود که امسال ادامه آن را انجام مي‌دهيم .

طالبيان خاطر‌نشان کرد: امسال نيز يک گروه باستان‌شناسي فرانسوي ادامه شناسايي دشت مرودشت که بخشي از پارسه – پاسارگاد است را مطالعه مي‌کنند که سرپرست ايراني هيات را محمدخاني و سرپرست فرانسوي دکتر رمي بوشارلا به عهده دارند .

وي با بيان اينکه اين گروه عمليات خود را از دو هفته پيش آغاز کرده‌اند و بخشي از ساختار اين محوطه را کشف کرده‌اند،افزود: در اين فصل، هيات موفق به کشف بقايايي از پارسه در قسمت غربي تختگاه تخت‌جمشيد شده است. علاوه بر آن، بررسي در تپه‌هاي هخامنشي موجود در شمال غربي تختگاه تخت‌جمشيد موجب آشکار سازي ساختارهاي موجود در اين تپه‌ها شد.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1387021718