شمسي اسکندري کارشناس امور فرهنگي پزوهشکده هنرهاي سنتي با اعلام اين خبر گفت: اين نقشه به اندازه 2در 2 متر، حاوي دوبخش متن و حاشيه است. زيرنويس نقشه به خط لاتين و فارسيِ ثلث و در دوطرف زيرنويس سرستون تخت جمشيد قرار گرفته است.
به گفته وي با تصويب اجراي پروژه پژوهشي بافت قالي خليج فارس، طراحي و اجراي نقشه توسط استادمجيد مهرگان- نگارگر- و خطاطي زير نويس فارسي نقشه به خط ثلث، از سوي غلامحسين فرخنسب انجام گرفت.
حاشيه نقشه به دليل استفاده از نگاره هاي اصيل ايراني- اسلامي از اهميت هنري ويژهاي برخوردار است. تلفيق گل لوتوس با نقوش ختائي، رنگ آميزي با رنگهاي قهوهاي، زرشکي، آبي لاجوردي و سبز زيتوني بر روي زمينهاي از رنگ خاکي، حاکي از هويت ايراني و اسلامي قالي است.
به گزارش روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نقشه خليجفارس، برگرفته از قديميترين نقشه جهان، ترسيم \"استرابو\" پدر علم جغرافيا و مورخ يونان باستان است که در سال 1966 ميلادي در دانشگاه قاهره از لاتين به عربي ترجمه شده و در آن عنوان \" الخليج الفارس\" قيد شده است.
سخنرانيهاي علمي و تخصصي، معرفي پژوهشهاي برتر پايان يافته در هنرهاي سنتي، ارايه آثار جديد کارگاههاي پژوهشي اين پژوهشکده و نمايش آثار لعاب زرين فام از ديگر برنامههاي پژوهشکده هنرهاي سنتي است.
115/
انتهای پیام/