موزه‌ها پيشگامان تحول و توسعه اجتماعي

به گزارش ميراث آريا( CHTN)، در اين پيام آمده است: از آنجا که موزه‌ها در برابر گردآوري، حفاظت و پژوهش ميراث غني بشريت مسئولند، رسالتشان اين توانمندي را به آنها مي‌دهد که مکان‌هايي ممتاز براي بحث و تبادل نظر و همچنين حفظ هويت و تنوع فرهنگي و طبيعي باشند.

براندا در ادامه اين پيام آورده است: از اين رو موزه‌ها در نيل به آرمان جهاني که همانا داشتن يک دنياي هم دل، عادل و آرام است، نقش بسيار موثري دارند. موزه‌ها به عنوان پيشگامان پويا در تحول اجتماعي مي‌توانند فعالانه با جوامع خود همکاري کرده، آموزش عمومي را توسعه ببخشند و انسجام اجتماعي را در ميان جوامع و محيط‌هاي خود محقق سازند.

همچنين معاونت فرهنگي و ارتباطات سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري ضمن گراميداشت روز جهاني موزه، از همگان براي بازديد از موزه‌ها در اين روز دعوت به عمل آورده است.

بنا بر اين گزارش،‌ بعد از انقلاب اسلامي، روز جهاني موزه، هر ساله در ايران گرامي داشته مي‌شود. از جمله برنامه‌هاي اين روز در ايران، افتتاح موزه‌هاي جديد، افتتاح نمايشگاه‌ها، برگزاري سخنراني، رايگان بودن بازديد از موزه و غيره است.

خاطرنشان مي‌شود، شوراي بين‌المللي موزه‌ها (ايکوم) که مسئوليت سياستگذاري و تدوين راهکارهاي اجرايي براي فعاليت و همکاري بين موزه‌ها را در سطح جهاني عهده‌دار است، در اجلاس عمومي خود در بارسلونا (6 ژوئيه 2001/15 تير ماه 1380) آخرين تعريف خود از موزه‌ها را اين گونه ارائه داده است \"موزه نهادي دايمي است که به صورت غير انتفاعي در خدمت توسعه جامعه بوده و در آن به روي عموم مردم باز است.

در ادامه اين تعريف آمده است محوطه‌ها و آثار و ابنيه تاريخي، طبيعي، باستان‌شناسي، نژادشناسي که فعليت‌هاي آنها در زمينه حفاظت، نگهداري، انتقال شواهد مادي مردمان گوناگون و محيط پيرامون آنها ماهيتي مشابه با فعاليت‌هاي موزه دارد نيز موزه ناميده مي‌شود.

اين شورا 18 ماه مه (29 ارديبهشت) هر سال را در سراسر جهان، روز جهاني موزه ناميده است. در اين روز در موزه‌ها به روي همگان باز است و موزه‌ها بايد آثار جديدي به نمايش بگذارند و با ارائه انتشارات خود به شکل‌هاي مختلف اطلاع‌رساني کنند.115/

انتهای پیام/

کد خبر 1387022718