وي با اشاره به اينکه ايکوم هر سال يک شعار ويژهاي را براي موزهها اعلام ميکند تا موزهها در طي آن سال هدف و مسير مشخصي داشته و برنامههاي خود را براساس شعار اعلامشده تنظيم کنند، افزود: يک اثر موزهاي از ابعاد گوناگوني تشکيل شده است و بايد در هر سال يک بعد آن شي به مخاطب معرفي شود.
رئيس ايکوم ايران با بيان اينکه شعار امسال ايکوم ايران \"موزه عامل توسعه و تحول اجتماعي\" است، اظهار داشت: يکي از مزاياي شعار امسال توجه بيشتر به مخاطب است و ارتباط موزه با اجتماع و مردم را مورد بررسي قرار ميدهد.
به گفته طباطبايي، با اين شعار ميتوان جايگاه موزه در فضاي شهري و دستاورد بشري در جامعه را مورد توجه و بررسي قرار داد.
در ادامه اين مراسم، عليرضا قلينژاد عضو هيأت اجرايي ايکوم ايران ضمن تبريک روز جهاني موزهها پيام ايکوم را قرائت کرد.
همچنين محمدرضا کارگرضمن قرائت بيانيه انجمن موزهداران ايران (آماج) گفت: موزهداري ايران بايد همسو با موزهداري جهان شود.چه، موزهها نقش مؤثري در تحولات اجتماعي داشته و دارند.
سيد محمد بهشتي مدير طرح دانشنامه تاريخ معماري و شهرسازي ايران زمين و عضو فرهنگستان هنر ديگر سخنران اين مراسم بود.
وي با اشاره به مفهوم توسعه و دستيابي به افقهاي دوردست در جريان توسعه، گفت: توسعه امکان برنامهريزي بهتر و دقيقتر را به مديران و برنامهريزان يک جامعه ميدهد.
بهشتي خاطرنشان کرد: امروزه وقتي صحبت از توسعه ميشود ناخودآگاه ذهنها به سمت توسعه پايدار هدايت ميشود. در آخرين تعريف، توسعه پايدار به توسعهاي گفته ميشود که برپايه مزيتهاي تاريخي،فرهنگي و طبيعي باشد.
به گفته وي، براساس اين تعريف فرهنگ همواره و در همه زمانها تازگي داشته و هميشه مورد توجه بوده است.
بهشتي با بيان اينکه اين تعريف از توسعه پايدار، مبتني بر نگاه موزهاي است، خاطرنشان کرد: نگاه موزهاي نگاهي برگرفته از تجربه بشري و با عمق تاريخي است.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به وجود دو نوع تفکر درباره مجموعهداران خصوصي اشاره کرد و گفت: در عرف وقتي از مجموعهدار خصوصي صحبت ميشود، اذهان به سمتي ميرود که اشياي تاريخي در زندان برخي افراد نگهداري ميشود.
اين عضو فرهنگستان ادامه داد: اما نگاه ديگر به مجموعهدار خصوصي نگاهي برگرفته از عمق فرهنگ است که در اين نگاه مجموعهدار به کسي گفته ميشود که به نمايندگي از يک جامعه در شرايطي که اجتماع در غفلت به سر ميبرد از آثار و اشياي تاريخي به عنوان منفعت عمومي و با هزينه شخصي خود نگهداري ميکند تا با مساعد شدن شرايط جامعه اين امانت را واگذار کند.
بهشتي خاطرنشان کرد: مجموعهداران خصوصي به نوعي شبيه پطروس هستند و جامعه بايد از اين اشخاص قدرداني وتجليل کند.
بنا بر اين گزارش، در ادامه اين مراسم از ميرزا حسن علاييني، سوري عيازي، زهره روحفر، مليحه اسماعيلي، مسعود گلچيني،فاطمه همتپور، علي ارهمي، جنت مظلوم، معصومه صدرنيا، فيروز شهبازي، مجيد شافعي، عباسعلي بردبار، گلبانو انقاعي، فريد مسچي، به عنوان موزهداران بازنشسته تجليل شد.
همچنين ايکوم ايران از حبيبالله صادقي رئيس سابق موزه هنرهاي معاصر، ليلا دادگر از موزه فرش، محسن هاشمي موزه امام علي، بتول احدي ازموزه رضا عباسي، محمدرضا کارگر از موزه ملي، مسعود صالحي از موزه نياوران، سيد محمود افتخاري از موزه هنرهاي ملي، عبدالمجيد حسيني راد از موزه هنرهاي معاصر و وحيد قاسمي از موزه حمام عليقلي اصفهان به عنوان موزهداران برتر تجليل کرد.
ايکوم ايران در بخش خادمان موزه و موزه داري از زحمات ابوالقاسم بزرگزاده، پريسا اندامي از موزه پول، پيمان سلطاني مؤسس انجمن موسيقي ايکوم و مهران غلامي تقدير کرد.
رخشان بني اعتماد کارگردان سينما، عزت ملک از موزه ملي ملک، رحيم زرشکي از استان قزوين به عنوان مجموعهداران برتر خصوصي معرفي شدند. همچنين موزه خصوصي مشکين فام شيراز، موزه خصوصي کاووس از تهران، موزه حمام عليقلي اصفهان، موزه جهان نماي نياوران و موزه ميراث روستايي گيلان به عنوان موزهاي برتر سال مورد تجليل و تقدير ايکوم ايران قرار گرفتند.
در اين مراسم تقدير ويژهاي نيز از موزه امام علي (ع) شد.
115/
انتهای پیام/