وي افزود: در همين زمينه تشکيل يک دفتر تخصصي که قادر باشد همه امور آموزشي و اداري مراکز آموزشي علمي- کاربردي سازمان را هماهنگ کند و راهکارهاي مناسب را در توسعه کمي و کيفي آنها، متناسب با نياز حال و آينده سازمان و جامعه ارائه دهد، مورد توجه قرار گرفت.
ارجمندي در ادامه با تاکيد بر اين مطلب که بيشترين واحدهاي آموزشي علمي کاربردي وابسته به سازمان در ده استان، زير مجموعه معاونت صنايعدستي بودهاند، گفت: در گام نخست تفويض ماموريت اداره و توسعه آنها به يکي از موسسات تابعه سازمان که انعطاف پذيري و توانايي ساختاري لازم و کافي را براي سازماندهي و توسعه کمي و کيفي داشته باشد مورد توجه قرار گرفت که راهبري مراکز مذکور به کانون جهانگردي و اتومبيلراني جمهوري اسلامي ايران انتقال يافت.
رئيس مراکز علمي- کاربردي و حرفهاي در اسفند ماه 1386 فراهم شد و اين دفتر کار رسمي خود را از 14 فروردين ماه 1387 با تامين نيروي انساني متخصص آغاز کرد.
ارجمندي ادامه داد: اين دفتر ماموريت مديريت و نظارت تمام مراکز از نظر آموزشي، اداري، برنامهريزي، نظارت مستمر بر امور، رفع مشکلات روزمره و نحوه ارتباط آنها با دانشگاه جامع علمي_کاربردي (به عنوان دانشگاه محور) را عهدهدار است.
ارجمندي با اشاره بر لزوم گسترش فعاليتهاي آموزشي با توجه به نياز روز افزون جامعه براساس سياستهاي سازمان افزود: در همين برنامهريزي به منظور نظارت ادواري و ارائه مشاوره در مورد درخواست رشتههاي جديد، توسعه فضاهاي آموزشي، تجهيز کارگاهها و آزمايشگاهها، جلب همکاري مقامات محلي سازمان در استانها و تشکيل نشستهاي ضروري با مسئولان دانشگاه علمي- کاربري به مرحله اجرا درآمده است.
ارجمندي با تاکيد بر لزوم افزايش رشتههاي آموزشي در مراکز علمي_کاربردي تصريح کرد: در حال حاضر رشتههايي مانند صنايعچوب، سراميک، شيشه، نقاشي تجسمي، نقاشي ايراني، جهانگردي، طراحي لباس، کارشناسي موزهداري و کارشناسي صنايعدستي مورد آموزش قرار ميگيرد، اما تلاش براي توسعه رشتههاي مورد نياز در اين مراکز دانشگاهي همچنان ادامه دارد.
در حال حاضر اين مراکز علمي_کاربردي در استانهاي اصفهان، اراک، تبريز، اروميه، سنندج، اردبيل، زاهدان، همدان و تهران در حال فعاليت هستند.
ارجمندي ادامه داد: دانشگاه جامع علمي- کاربردي سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري 4 رشته تحصيلي مصوب جديد دارد که با ماموريت تيم کارشناسي تلاش داريم تعداد رشتههاي گردشگري تصويب شده را به 15 رشته برسانيم تا اين مراکز فعال شود و در برنامه آموزشي قرار گيرد.
ارجمندي خاطرنشان کرد: رشتههاي مصوب شامل زيرگروه خدمات اجتماعي کارداني ناپيوسته هتلداري، کارداني ناپيوسته پودماني هتلدار، خدمات اجتماعي کارداني ناپيوسته رشته خدمات جهانگردي، کارداني ناپيوسته خدمات جهانگردي پودماني و زيرگروه خدمات اقامتي و خدمات پذيرايي است.
در پايان ارجمندي با اشاره بر لزوم گسترش رشتهها گفت: علاوه بر رشتههاي مصوب و در دستور کار رشتههايي مانند راهنماي تور براي تاييد نهايي و آموزش در واحدهاي دانشگاهي در دست اقدام و ارائه است./105
انتهای پیام/