کاوش باستان‌شناسي در جنوب، با هماهنگي وزارتخانه‌هاي‌ نفت و دفاع

اسفنديار رحيم مشايي در گفتگو با ميراث آريا (CHTN) گفت: با توجه به اينکه در جزاير جنوب کشور پيش از اين بيشتر ماموران دولتي سکونت داشته‌اند و زندگي عمومي جاري نبوده نگاه مردمي نسبت به حفظ و نگهداري ميراث فرهنگي وجود نداشته است اما چون نگاه دولت نگاه مردمي است با وزارت دفاع و نفت هماهنگ شده تا کاوش‌هايي را در اين مناطق انجام دهيم.

وي با اشاره به اقدامات انجام شده براي حفاظت از کتبيه خارک تصريح کرد: پيش از اين با توجه به اينکه در اين منطقه بيشتر ماموران دولتي سکونت داشته‌اند احساس مي‌شده که در اين مکان امنيت وجود دارد و در حال حاضر نيز اقدامات مناسبي براي حفاظت از اين کتيبه انجام شده است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به سفر قائم مقام اين سازمان به جزيره خارک براي بررسي مخدوش شدن کتبيه خارک و ايجاد پايگاه ميراث فرهنگي را از جمله اقدامات براي حفاظت از اين کتيبه بر شمرد.

مشايي تهيه اطلس باستان شناسي کشور را اصلي‌ترين برنامه حوزه پژوهش رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سال جاري ذکر کرد و افزود: تهيه اطلس باستان‌شناسي کشور از سال گذشته آغاز شده و برنامه اصلي ما در حوزه پژوهش است.

وي با بيان اينکه پيش از انقلاب اسلامي پژوهش‌هايي که انجام مي‌شد با پيشنهاد خارجي‌ها بود و نتايج مطالعات آنها هم در اختيار ايران قرار نمي‌گرفت، افزود: در اين دوره خصوصاً در دولت نهم ضمن همکاري با خارجي‌ها تمام مطالعات توسط کارشناسان ايراني انجام شده و نتايج مطالعات هم در مرحله‌اي ثبت و ضبط مي‌شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: براي روشن شدن سياست‌هاي کشور براي کاوش‌هاي باستان‌شناسي و براي اين که منتظر خارج از کشور نباشيم تا بدانيم کجا را کاوش کنيم، پروژه بزرگ و ملي اطلس باستان شناسي کشور را در دست تهيه داريم .

مشايي گفت: در اين اطلس تمام سايت‌هاي تاريخي که زير خاک وجود دارد بايد مطالعه و پژوهش شود تا بدانيم چه ويژگي‌هايي داشته و به کدام دوره تاريخي تعلق دارند./105

انتهای پیام/

کد خبر 1387032642