وي ضمن ارائه گزارشي از وضعيت گردشگري و اکوتوريسم ايران پيشنهاداتي را در اين اجلاس مطرح کرد که مورد موافقت اعضا اکو قرار گرفت. بعداز ظهرديروز نيز کوشا پس از بازگشت از اين اجلاس به ارائه دستاوردهاي اين سفر پرداخت.
وي گفت: در اين نشست که با حضور 9 کشور از 10 کشور عضو اکو در شهر باکو پايتخت جمهوري آذربايجان برگزار شد، موضوعات مورد توافق کشورها مطرح شد.
وي بيان کرد: به پيشنهاد ايران صندوقي در جهت حمايت مالي از پروژههاي مشترک گردشگري کشورهاي عضو ايجاد و تشکيل ميشود و هريک از اعضا ميزان اعتبارات خود را مشخص ميکند.
کوشا تصريح کرد: پيشنهاد تدوين کتابهاي راهنمايي تحت عنوان \"اکوتوريست گايد بوک\" در نشست قبلي تهران ارائه شده بود و در اين نشست نيز اعضا پذيرفتند که اين کتاب تدوين شود.
وي افزود: اين کتاب راهنماي توريستي براي کشورهاي عضو اکو است و در آن مسيرها، ظرفيتها، امکانات گردشگري و جاذبهها به سه زبان انگليسي، روسي و ترکي معرفي ميشود.
دبير کميته ملي طبيعتگردي با اشاره به اينکه 50 صفحه از اين کتاب به معرفي ايران و جاذبههاي آن مربوط ميشود، تاکيد کرد: ايران پذيرفته است که حمايتهاي مالي خوبي از چاپ و تدوين اين کتاب داشته باشد.
وي در ادامه خاطر نشان کرد: بانک اطلاعاتي از کشورهاي عضو اکو در حال طراحي است و دبير خانه موظف است که اطلاعات کشورهاي عضو اکو را گردآوري کند و در پايگاه اطلاع رساني اين اجلاس درج کند.
کوشا گفت: در دومين اجلاس کارشناسي گردشگري سازمان همکاري اقتصادي (اکو) هيات افغاني پيشنهاد کرد؛ براي توسعه توريسم و گردشگري کشور افغانستان کشورهاي عضو اکو همکاريهاي لازم را با کشور افغانستان داشته باشند که مورد توافق اعضا قرار گرفت.
يادآور ميشود، بررسي بازار گردشگري و ايجاد تسهيلات رواديد در کشورهاي عضو اکو براي توسعه امور گردشگري از ديگر موضوعات اين اجلاس بود.
جمهوري آذربايجان، ايران، افغانستان، قزاقستان، قرقيزستان، ترکمنستان، تاجيکستان، پاکستان و ترکيه عضو سازمان همکاري اقتصادي ( اکو) هستند.
102/
انتهای پیام/