وي افزود: بعد از انجام اقدامات لازم و دريافت مجوز انتقال اماني اين اثر تاريخي توسط امين اموال شاهنامه موجود در موزه ميرعماد تحويل کارشناسان گروه کاغذ پژوهشکده داده شد.
به گفته کاسب، ضدعفوني اثر، شناسايي جنس الياف، مرکب، آهار، چسب و رنگهاي به کار رفته در مينياتورها و حفاظت و مرمت شاهنامه از جمله اقدامات پيشنهادي گروه حفاظت و مرمت آثار کاغذي است.
وي درباره نحوه حفاظت و مرمت شاهنامه اظهار داشت: حفاظت و مرمت شاهنامه شامل پاکسازي، حفاظت استحکامبخشي حاشيهها و قسمتهاي فرسوده، مرمت صفحات شاهنامه، تثبيت رنگهاي بکار رفته در مينياتور و تذهيبهاي موجود، مرمت و بازسازي جلد و صحافي است.
بنا بر اين گزارش، اين شاهنامه دستنويس به خط نستعليق و حاوي جلد چرمي است و با توجه به تزئينات خط و شيوه صفحهآرايي بنظر ميرسد متعلق به دوره تيموري باشد. بنا بر اطلاعات دريافتي اين نسخه خطي از سالهاي 1340 شمسي در موزه هنرهاي تزئيني سابق نگهداري ميشده است که بعد از انحلال موزه مذکور در سال 1376 به همراه مابقي آثار خطي موزه، به موزه ميرعماد مجموعه فرهنگي_ تاريخي سعدآباد منتقل شده است.
نسخه فوق از سال 1383 تاکنون کفنپوش شده و در حال حاضر به طور موقت در مخزن موزه نگهداري ميشود. بررسيهاي ظاهري و مشاهدات عيني فرسودگيهاي متعدد فيزيکي و احتمالاً بيولوژيکي را به طور پراکنده در آن نشان ميدهد.
115/
انتهای پیام/