وي افزود:آنچه امروزه به عنوان ارث از گذشته هاي دور ،وارث آن هستيم ،در حقيقت ترکيبي پيچيده از قوميت ها ،مهاجرت ها ،آميختگي هاي ژني و فرهنگي است که براي درک آن بايد به منابع تاريخ انسان شناسي و روند دگرگوني هاي آن توجه کرد.
فروزانفر تصريح کرد:در اين بحث با اشاره به نژادهاي کهن مديترانه اي ،آپاين ،نورديک ،ديناريک و نژاد اروپاي شرقي و نيز ترکيبات آنها همانند پروتو مديترانهايها ،آتلانتو مديترانهايها ،اورو آفريکنها ،که آغاز آن از دوره نئوليتيک است ،تحولات عظيمي را که آنان در اين گستره وسيع و پهناور ،يعني خاورميانه و خاور نزديک سبب شدهاند بيان مي کنيم.
وي اظهار داشت:لذا تحولات بوميان تالشان و بوميان ديلمان که ريشههاي وراثتي عميقي را از اواخر دورههاي پيش از تاريخي در حاشيه جنوب غربي درياي خزر فراهم آورده است،نمي تواند خارج از اين مباحث و دگرگونيهاي منطقهاي باشد.
اين باستان شناس يادآور شد:بنابراين آنچه را که امروزه با عنوان وراثتهاي فيزيکي ،ژنتيکي و فرهنگي در حاشيه غربي درياي خزر مشاهده مي کنيم،حاصل تغييرات ،تحولات و دگرگونيهاي اقوام بومي گيلان همچون تالشها و ديلمها است که به صورت يک تحول کوچک منطقهاي تثبيت شده ،همچنان تا به امروز باقي مانده است.
لازم به ذکر است،در اين نشست تخصصي توسط فرهنگستان هنر از فرزاد فروزانفر به عنوان پژوهشگر برجسته پايگاه ميراث فرهنگي شهر تاريخي تالش تجليل به عمل آمد.
116
انتهای پیام/