وي افزود:موقعيت مکاني ،ارتفاع زيستي ،ميزان رطوبت و توان دامپروري و زراعت،زمينههاي استقرارهاي فرهنگي را از ديرباز درين حوزه فراهم کرده است.
اين باستان شناس خاطرنشان کرد:روند عوامل زيست کوانتمي ،از جمله انرژي،ماده و زمان ،تمرکز و گسترش استقرارها در دوره آهن را باعث شده است.
وي يادآور شد:دگرگونيهاي کوتاه مدت اقليمي مشهور در مقاطع رسوب شناسي به تناوب سبب تغيير الگوهاي استقراري در امتدادهاي برون حوزهاي در جهات شمال و جنوب بوده است.
رضايي ادامه داد:درياي گيلان و تحولات آن طي دوره کواترنري بر شرايط زيست کوانتومي ييلاقات تالش بسيار موثر بوده و دوگانگي شرايط آب و هوايي در دو سوي برجستگيهاي البرز،کوچندگان عصر آهن را مجبور به جابجايي مي کرده است.
همچنين در ادامه اين نشست، علي کيکاني به اعلام نتايج برررسي هاي گياه باستان شناسي در منطقه تول گيلان پرداخت و گفت:در زمينه بررسيهاي گياه باستان شناختي در ايران،تحقيقات انگشت شماري از نيم قرن پيش تا کنون در محوطهباستاني دهلران ،شهر سوخته ،شوش،جغاميش،نوشيجان تپه صورت گرفته است.
وي ادامه داد:با توجه به اهميت پوشش گياهي در کرانههاي شمال کشور،بررسي هاي گياه باستان شناسي در منطقه تول گيلان به عنوان پايان نامه کارشناسي ارشد براي نخستين بار با استفاده از روش هاي علمي کاوش و بررسي پوشش گياهي به منظور شناسايي گونههاي ديرين ،تاريخچه پرورش نباتات،چگونگي فعاليت هاي کشاورزي و احياي پوشش گياهي کرگان رود تالش از طيف زماني سه هزار سال پيش تا کنون انجام شده است.
کيکاني خاطرنشان کرد:تجزيه و تحليل نتايج به دست آمده از اين تحقيق به ما اين امکان را مي دهد تا شاخص هاي به دست آمده را به عنوان الگويي براي شناسايي مناطق مشابه در حوزه کرگان رود و ديگر مناطق مشابه به لحاظ ويژگي هاي محيطي شمال کشور استفاده کنيم./116
انتهای پیام/