وي افزود : محوطه تاريخي بنديان تپه صاحب جان ، تپه کوشک ، شاه تپه ، محوطه باستاني مولود آباد ، نصرت آباد ، ترکي تپه ، ياريم تپه از جمله محوطههاي تاريخي مستند و تعيين حريم شده شهرستان درگز است .
سرپرست معاونت ميراث فرهنگي سازمان ، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي به مستند سازي و تعيين حريم محوطههاي تاريخي شهرهاي لطف آباد ، نوخندان ، چاپشلو اشاره کرد و افزود : عرصه محوطههاي تاريخي در برگيرنده محدوده وقوع لايهها يا عوارض باستاني است که عمدتا اين عرصه بنا به تمهيدات حفاظتي داراي محدودههايي به عنوان حريمهايي درجه اول ، دوم و يا حرايم حفاظتي و يا منظري هستند.
محمود طغرايي مسئول دفتر محوطههاي تاريخي اين سازمان و مجري تعيين حريم آثار ياد شده در ادامه توضيح داد : در راستاي حفاظت از محوطههاي تاريخي ، محدودههاي تعيين حريم شده به شهرداران اينگونه شهرها در جهت انجام تمهيدات حقوقي و قانوني در خصوص جلوگيري از ساخت و ساز در عرصه و پيرامون آنها و همچنين نصب بلوکهها و ساير علائم تعيين حدود عرصههاي تاريخي ابلاغ خواهد شد .
وي در پايان خاطر نشان کرد: طي برنامهريزيهاي انجام شده از سال 1385 تاکنون بيش از 2هزار هکتار از عرصه و حرايم محوطههاي تاريخي استان مورد نقشهبرداري و مستند سازي قرار گرفته است و قرار است تا پايان سال جاري ساير محوطههاي تاريخي نقشهبرداري شده ، مورد تعيين عرصه و حريم قرار گيرد .
ياد آور ميشود؛ شهرستان درگز از شمال به جمهوري ترکمنستان از جنوب به شهرستانهاي قوچان و چناران از شرق به کلات نادري و از غرب به قوچان منتهي مي شود.
شهرستان درگز خاستگاه و مکان پيدايي اصلي اشکانيان و جزيي از سرزمين پارتيان است و از سويي کشفيات اخير در بنديان از اهميت درگز در عرصه ساسانيان حکايت ميکند .
/104
انتهای پیام/