وي زمان تکميل پروژه مرمت و بهرهبرداري از کاروانسراي تاريخي لات را يک سال و نيم آينده اعلام کرد و تصريح کرد: تفاهمنامه واگذاري اين کاروانسرا دو هفته پيش بسته شد.
پرهيزگار خاطرنشان کرد: کاروانسراي چهار ايواني لات مربوط به دوره قاجاريه است و براساس نوشته متون به دستور منوچهر خان معتمدالدوله به سال 1246 هـ.ق ساخته شده است.
وي گفت: اين کاروانسرا حياطي مربع شکل دارد و هر ضلع آن با مساحتي معادل 27 متر داراي هفت صفه و اطاق است. در کنج ضلعهاي شمالي و جنوبي، صفه مانندي ساخته شده که به مال بند زمستاني راه دارد.
مديرعامل صندوق احيا و بهرهبرداري از بناهاي تاريخي تصريح کرد: ورودي کاروانسرا از ضلع شرقي بوده و کاروانسرا تماماً با آجر و ملاط ساروج ساخته شده است.
پرهيزگار همچنين گفت: براي ساخت بناي کاروانسراي تاريخي لات بر خلاف مصالح بومي که بيشتر چوبي و الياف گياهي هستند، از مصالحي پايدار مانند آجر، سنگ و ملاتهايي از نوع آبي مانند آهک و ساروج که در مقابل رطوبت و بارندگي مقاوم هستند، استفاده شده است.
مديرعامل صندوق احيا و بهرهبرداري از بناهاي تاريخي افزود: پارک سبزه ميدان، پارک جنگلي سراوان، چشمه آب شور لاکان، پارک ملت، دهکده ساحلي توريستي جفرود، مجتمع ساحلي تالش محله- حاجي بکنده، درياچه سد سنگر، عمارت کلاه فرهنگي، عمارت شهرداري، عمارت پست، موزه رشت، خانه قديري، کتابخانه ملي رشت، آرامگاه ميرزا کوچک خان، مدرسه شاپور رشت، آرامگاه مير نظام الدين و آرامگاه دکتر هشمت، مشجد جامع جور، بقعه آکاشا (عکاشه)، بقعه آقا سيد دانيال، خانه ابريشمي و کليساي ارامنه از جمله جاذبههاي تاريخي و طبيعي پيراموني کاروانسراي لات است که تغيير کاربري اين بنا را به مرکز اقامتي و پذيرايي ضروريتر ميکند.
گفتني است؛ کاروانسراي چهار ايواني لات به شماره 1566 در فهرست آثار تاريخي به ثبت ملي رسيده و در 35 کيلومتري جنوب شهرستان رشت، در چهار کيلومتري امامزاده هاشم بر سر راه جاده رشت- قزوين واقع شده است.
116/
انتهای پیام/