وي در ادامه گفت: نظافت و جمع آوري الحاقات موجود در محوطه و جمع آوري ويترين هاي قديمي که امروزه مناسب با موزه داري نوين نيستند و قرار است در جاهاي ديگر موزه استفاده شوند از ديگر اقداماتي است که در دست اجراست .
خادم زاده در ادامه تصريح کرد: در همين راستا، برخي از ويترينها به دليل نمايش اشياي منحصر به فرد تاريخي، به صورت ويترينهاي قابل حمل ساخته ميشود تا تماس فيزيکي با آن اشيا کمتر باشد.
وي به برگزاري جلسات هماهنگي کميته اجرايي مرمت و بازسازي بخش اسلامي موزه ملي اشاره کرد و گفت: تاکنون پنج جلسه هماهنگي به منظور تهيه طرحهاي مورد نياز اعم از طراحي، نورپردازي و نوشتن سناريو تشکيل شده است .
مجري مرمت و بازسازي بخش اسلامي موزه ايران باستان همچنين خاطر نشان کرد: جهت طراحي و نصب يک دستگاه آسانسور نفر بر و بالا بر صنعتي شيشه اي 13 نفره در ساختمان موزه دوران اسلامي آگهي فرا خوان داده ايم .
خادم زاده تصريح کرد : طراحي داخلي موزه تاکنون 15 درصد پيشرفت داشته است .
وي گفت : قرار است از ميان 12 هزار قلم شيء تاريخي مربوط به دوران اسلامي، تقريباً دو هزار شيء براي نمايش در اين موزه انتخاب شود که در حال انجام است.
خادم زاده افزود: اشياي شناسايي شده در دو طبقه اين موزه در فضايي به وسعت سه هزار متر مربع به نمايش گذاشته خواهد شد. آثار و اشياي تاريخي صدر اسلام، سلجوقي، ايلخاني و دولتهاي بينابيني مانند حکومتهاي ملوک الطوايفي در طبقه دوم موزه و آثار دوران تيموري، صفوي و قاجاريه در طبقه اول اين موزه به نمايش درميآيد .
مجري مرمت و بازسازي بخش اسلامي موزه ايران باستان گفت: در طبقه همکف نيز قسمت ورودي، کافي شاپ، فروش بليط، آسانسور، فروشگاه محصولات فرهنگي، آمفي تئاتر و دو يا چهار نمايشگاه خواهيم داشت.
خادم زاده در بخش ديگري از گفتگوي خود به نمايش آثار تاريخي بر اساس موضوع و دوره تاريخي اشاره کرد و تصريح کرد: نمايش آثار تاريخي بر اساس موضوع و دوره تاريخي، کار نويني در موزه هاي ايران است که باعث ميشود مخاطب توانايي مقايسه دوره ها را داشته باشد و قرار است سفالهاي ادوار پس از اسلام از قبيل تيموري، ايلخاني، سلجوقي، صفوي به نمايش در آيد . با اين کار، بازديد کننده مي تواند روند پيشرفت يا نزول هنر سفالگري را در دوره هاي مختلف مقايسه کند.
وي در پايان خاطر نشان کرد : گنجينه دوران اسلامي موزه ايران باستان در بهمن ماه سال جاري همزمان با سي امين پيروزي انقلاب اسلامي طي مراسمي رسمي افتتاح شود.
گفتني است ؛ قرداد بازسازي موزه دوران اسلامي ايران باستان اواخر سال گذشته ميان صندوق احيا و بهره برداري از بناهاي تاريخي و موزه ملي بسته شد و قرار شد صندوق مجري بازسازي اين موزه باشد.
بنا بر اين گزارش، ساخت موزه دوران اسلامي با انگيزه انجام فعاليتهاي گوناگون فرهنگي در سال ۱۳۲۳ در محوطه موزه ملي ايران آغاز شد و با وقفههاي متعدد سرانجام در سال ۱۳۲۹ معماري آن پايان يافت و ليکن انجام مراحل تکميلي آن به سالهاي بعد موکول شد.
اين گزارش مي افزايد: با توجه به اهميت آثار دوره اسلامي طراحي و اجراي معماري داخلي موزه دوران اسلامي از سال ۱۳۷۰ با در نظر گرفتن هنر و فلسفه اسلامي آغاز شد و پلان آن به طرح چليپاي دوران ساساني در نظر گرفته شد.
سرانجام اين موزه با حدود ۱۰ هزار متر مربع در چهار طبقه در سال ۱۳۷۵ افتتاح شد ، دو طبقه آن اختصاص به نمايش آثار هنر اسلامي دارد و دو طبقه ديگر آن امکان فعاليتهاي جنبي را ميسر ميسازد .
در حال حاضر موزه ملي ايران با دو موزه ايران باستان و دوران اسلامي با زير بناي بيش از 20 هزار متر مربع در زميني به مساحت ۱۸ هزار متر مربع و با آثاري حدود ۳۰۰ هزار شيء مهمترين موزه کشور محسوب شده و در رابطه با فرهنگ و هنر ايران بهترين موزه جهان به حساب ميآيد.
اين گزارش حاکيست ؛ موزه ملي ايران آثار مربوط به دوران مختلف پيش از تاريخ، تاريخي و اسلامي ايران را در خود جاي داده است و قديميترين اثري که نشانگر حضور انسان در فلات ايران حدود 800 هزار سال پيش است که در اين موزه نگهداري ميشود .
از آنجا که فرهنگ، هنر و تمدن ايران همواره در تمام دورهها با هويت ايراني بدون وقفه راه تکامل را پيموده است، لذا آثار به نمايش در آمده در اين موزه، جداي از تمامي خصوصيات منحصر به فردي هنر خود از اين ويژگي نيز برخوردارند .
115/
انتهای پیام/