تجهيز  و بهسازي 122 موزه محلي  در کشور

به گزارش ميراث آريا(chtn) به نقل از روابط عمومي معاونت فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري، حسين جعفري با اعلام اين خبر گفت: ازاين تعداد موزه بيشترين موزه‌هاي متعلق به استان‌هاي آذربايجان شرقي، اصفهان، چهارمحال و بختياري، همدان و فارس است که تعداد هر کدام به 7 موزه مي رسد.

وي افزود:‌ همچنين استان هاي بوشهر، تهران، لرستان، مازندران و يزد نيز در مقام دوم قرار دارد که هر کدام از اين استان‌ها شش موزه را تحت نظر دارند.

اين مقام مسئول در ادامه صحبت‌هاي خود اظهار داشت: ‌دو استان سيستان و بلوچستان و خراسان رضوي مقام سوم را به خود اختصاص داده است که تعداد موزه‌هاي هر کدام 5 موزه محسوب مي‌شود.

استان آذربايجان غربي، زنجان، خراسان جنوبي، سمنان، کرمانشاه و گستان به گفته جعفري، هر کدام با چهار موزه در مقام چهارم ايستاده اند.

وي استان‌هايي که هر يک تعداد 3 موزه در آنها قرار دارد را مختص استان‌هاي اردبيل، ايلام، گيلان، مرکزي و هرمزگان دانست و خاطرنشان کرد: ‌بقيه استان هاي کشور از جمله استان‌هايي است که تعداد 2 و يک موزه در آنها واقع شده است.

جعفري در ادامه صحبت‌هاي خود گفت: ‌موزه محلي به موزه‌اي گفته مي شود که مخاطب آن يک محله، شهر، روستا، شهرستان است و بيشتر به معرفي شاخص‌هاي آن محله مي‌پردازد.

وي ادامه داد: ‌اين موزه ها در مقياس کوچک و بيشتر زير بناي کمتر از 2000 متر مربع است. الويت اجرايي در ايجاد و راه اندازي موزه هاي محلي، تغيير کاربري ساختمان‌هاي با ارزش محله، شهر، روستا، شهرستان، به موزه است که خود ساختمان نمايانگر معماري آن محله باشد.

معاون فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در پايان گفت:‌ براي راه اندازي موزه‌هاي محلي لازم است در ابتدا طرح محتوايي موزه تهيه و به تاييد کميته محتوايي برسد و پس از آن براساس طرح محتوايي، طرح‌هاي معماري، سازه و تاسيسات الکتريکال و مکانيکال تهيه و به اجرا برسد./120

انتهای پیام/

کد خبر 1387041621