حسينعلي وکيل افزود: در راه تکميل اين پرونده و براي رعايت کليه شرايط ثبت جهاني، از کارشناسان اتحاديه حفاظت جهاني محيط زيست (IUCN) نيز مشاوره گرفته شده است .
وي افزود: اين اثر پيش از ارسال به مرکز ثبت جهاني ميبايست ثبت ملي شود که پس از انجام ثبت دماوند بعنوان اولين اثر ملي طبيعي در روزهاي آينده، کار ثبت اين جنگلها نيز در آثار ملي ايران در دستور کار قرار دارد.
برپايه اين گزارش، جنگلهاي مانکرو که در داخل کشور به جنگل حرا مشهور است ، داراي ويژگيهاي منحصر بفردي است که همين امر موجب تلاش مسئولان براي ثبت جهاني اين جنگلها شده است.
تنوع پرندگان، تنوع پوشش گياهي و تنوع دوزيستان بخشي از جذابيتهاي اين جنگلها است . در اين جنگلها گونهاي از لاکپشت با نام لاکپشت عقابي وجود دارد که نسل آنها در ساير مناطق دنيا در حال از بين رفتن است و منطقه حفاظت شده حرا در جزيره قشم يکي از محلهاي تخمگذاري اين لاکپشتها است .
از سوي ديگر گونههاي گياهي اين جنگلها نيز داراي خاصيت زندهزايي و فيلتر کردن آب شور است . ريشههاي اين درختها تنفس هوازي داشته و براي عمليات جذب اکسيژن از زير درخت بالا آمده و تنفس ميکنند.
چشمانداز و منظر طبيعي اين جنگلها نيز بلحاظ وجود جزر و مد در اين محدوده همواره در حال تغيير است و اين خود بر جذابيتهاي اين جنگلها ميافزايد. چرا که در ساعات مختلف شبانهروز و بدليل بروز جزر و مد، بخشهاي قابل توجهي از اين جنگل به زير آب رفته و جنگل حالت شناور به خود ميگيرد و پس از پايين آمدن سطح آب دريا ، منظرهاي جديد از اين جنگل بوجود ميآيد . گردش درخورهاي جنگل حرا (راهروهاي موجود در اين جنگل ) با قايق، همواره براي گردشگران جذابيت بالايي داشته است .
لازم به ذکر است که جدا از جنگلهاي حرا، پرونده جنگلهاي هيرکاني (جنگلهاي شمال کشور ) نيز بطور مشترک با کشور آذربايجان در دست تهيه است که پس از ثبت ملي، مقدمات ثبت جهاني آن فراهم ميشود ./120
انتهای پیام/