گوهر ايراني پر سود اما مهجور

به گزارش ميراث آريا (chtn )، در آغاز همايش ميثم نوري دبير اين همايش ضمن معرفي اهداف از عدم توجه به حوزه گوهر و سنگ هاي قيمتي و نيمه قيمتي انتقاد کرد و رشد اين صنعت در کشور را در سال‌هاي گذشته مطلوب ندانست .

نوري با اشاره به نگاه خاص صنعتي کشورهاي آسيايي و داشتن بازارهاي چند صد ميليوني اين تجارت و آفرينش فرصت‌هاي شغلي مرتبط با آن در اين کشورها اشاره کرد و افزود: همايش گوهر ايرانى همايشى‌ مديريتى است که به‌ علت عدم آشنايى سياست‌گذاران، مسئولان، دانشگاهيان و جامعه با سنگ‌هاى قيمتى و نيمه‌قيمتى، زمينه جذاب، داراى ارزش افزوده بالا و توانمند براى اشتغال‌زايى مهجور مانده است.

دبير همايش ملي گوهر ايراني با انتقاد از نگاه تجملي و لوکس نهادهاي ذي ربط به اين حوزه گفت: از دلايل عدم توسعه صنعت گوهر در ايران نبود برنامه هاي راهبردي، ‌نداشتن آمار، کمرنگ بودن حضور بخش خصوصي و عدم وجود يک متولي خاص همچنين معضل قاچاق است.

در ادامه اين همايش قريشي نماينده سازمان زمين شناسي کشور، به ذکر فعاليت‌هاي 18ماهه انجام شده در دانشگاه تربيت مدرس پرداخت و هدف از اين فعاليت ها را انجام مطالعات کشوري در اين حوزه، برسي روند جهاني اين صنعت و برقراري ارتباط با کشورهاي فعال در اين عرصه عنوان کرد.

وي يکي از اهداف مهم اين همايش را مشخص شدن چهار چوبي براي اين فعاليت‌ها دانست و به لزوم آمارگيري دقيق و مشخص کردن ميزان تجارت قانوني و غيرقانوني اين رشته و کنترل بر تجارت آن تاکيد کرد .

قريشي تجارت اين صنعت را در مقايسه با صنعت نفت کم هزينه و پر سود قلمداد کرد و از چرخش مالي 600 ميليارد دلاري اين صنعت در عرصه جهاني و اشتغال زايي گسترده آن خبرداد ./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387041725