گواهينامه ثبت بم در فهرست مياث جهاني اعطا شد

به گزارش ميراث آريا (chtn )،مراسم اهداي گواهينامه ثبت بم و منظر فرهنگي آن در فهرست ميراث جهاني، با حضور جواد کمالي معاون عمراني استانداري کرمان، دکتر دولت‌آبادي معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور، دکتر سعيد‌آبادي دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران، چون لي هالي نماينده دفتر منطقه‌اي يونسکو در ايران، علي کارنما رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان، اعتمادي فرماندار بم، دکتر اسکندر مختاري مدير پروژه نجات بخشي ميراث فرهنگي بم و شماري از مديران استاني و محلي در محل سالن اجتماعات پايگاه نجات بخشي ميراث فرهنگي بم برگزار شد.

در اين مراسم جواد کمالي معاون عمراني استانداري کرمان در سخناني با تشکر از تلاش‌هاي مهندس اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور و علي کارنما رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان کرمان و همچنين تقدير از پيگيري‌هاي دکتر اسکندر مختاري مدير پروژه نجات بخشي ميراث فرهنگي بم در بازسازي ارگ تاريخي اين شهر گفت: جستجو در احوال گذشتگان از فرامين الهي است که در قرآن 260 مورد در خصوص توجه به تاريخ و نحوه زندگي گذشتگان اشاره شده است.

وي با اشاره به اينکه خدواند در کتاب آسماني خود به داشتن تعامل و ارتباط با ديگر ملل تاکيد فراوان دارد افزود: خوشبختانه ايران جز 10 کشور اول جهان به لحاظ داشته‌هاي فرهنگي و کرمان جزو و پنج استان اول کشور به لحاظ مواريث تاريخي است که بايد با همکاري مجامع بين‌الملل به جهانيان شناسانده شوند.

کمالي، روستاي ميمند، کلوت‌هاي بي‌نظير شهداد، تمدن چند هزار ساله جيرفت را از جمله داشته‌هاي ناشناخته تاريخي و طبيعي اين منطقه برشمرد و اظهار داشت: بايد هر چه سريعتر اين مواهب در فهرست ميراث جهاني به ثبت برسند.

دکتر دولت‌آبادي معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور ثبت منظر فرهنگي بم را در تاريخ ثبت آثار کشور بي سابقه خواند و گفت: پروژه نجات بخشي ارگ تاريخي بم جز پروژه‌هاي پيشتاز است که مي‌تواند الگويي براي ساماندهي ساير پروژه‌ها و سايت‌هاي تاريخي باشد.
وي ثبت ارگ بم و منظر فرهنگي آن را تعامل ميان اثر و محيط و طبيعت پيرامون آن عنوان کرد و افزود: اگر نگاه موجود به اين پروژه در ساير طرح‌ها وجود داشت، امروز شاهد مشکلات کمتري در در ديگر سايت‌ها بوديم.

سعيد آبادي دبيرکل کميسيون ملي يونسکو در ايران نيز با اشاره به تاريخچه سازمان يونسکو گفت: ثبت يک اثر در فهرست آثار جهاني سبب غرور ملي و محلي مي‌شود.

وي اقدام سريع يونسکو در ثبت ارگ بم در فهرست ميراث جهاني را نشانگر تعهدات جهاني نسبت به اين اثر دانست و افزود: اميد است روزي ارگ بم در کنار شهر بم همچون نخل‌هاي سرافرازش باشکوه‌تر از گذشته تجلي يابد.

چون لي هان نماينده دفتر منطقه‌اي يونسکو در ايران نيز با اشاره به همکاري 60 ساله اين نهاد بين‌المللي با ايران گفت: بم و منظر فرهنگي آن در سال 2004 به پيشنهاد اضطراري دولت جمهوري اسلامي ايران در فهرست آثار ميراث جهاني به ثبت رسيد.

وي منظر فرهنگي بم را نمونه برجسته‌اي از تعامل انسان و طبيعت و محيط کويري ذکر و تصريح کرد: شهر بم شاهدي استثنايي بر گسترش سکونت گاهي تجاري در محيط کويري آسياي مرکزي است.

چون لي هان با اشاره به اينکه تاکنون مسئولان محلي استاني و ملي با يونسکو و ديگر نهادهاي بين‌المللي همکاري نزديک و مستمري داشته‌اند خاطرنشان کرد: يکي از نتايج مثبت اين همکاري تدوين طرح جامع مديريت اين اثر است که با نگرش ميان رشته‌اي و مشارکتي و با کمک مالي ژاپن تدوين شده است.

همچنين در پايان مراسم به مناسبت سالروز ثبت بم و منظر فرهنگي آن در فهرست ميراث جهاني، ميدان 17 تير (مقابل ارگ تاريخي) افتتاح شد.


116

انتهای پیام/

کد خبر 1387041822