بررسي و مطالعه اشياي مصري و به سبک مصري موجود

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي موزه ملي ايران اين پروژه بخشي از برنامه پژوهشي بزرگتري با عنوان \"کاوش در موزه‌ها\" به سرپرستي رمي بوشارلا باستان شناس و استاد برجسته دانشگاه ليون فرانسه است که در سال 1385 توسط موسسه فرانسوي پژوهش در ايران معرفي شده است.

هدف از تنظيم اين برنامه، همکاري مشترک ايران و فرانسه در راستاي بازبيني اشياي موزه‌اي کم شناخته شده يا اشيايي است که تا به حال بر روي آنها تحقيقي صورت نگرفته است.

اين مطالعات شامل دو گروه اشياي موزه‌اي است: اول اشيايي که بنا بر شواهد باستان‌شناسي، هنري و تاريخي ساخته هنرمندان مصري است، مانند سرديس‌هاي ايزدبس (Bes) دوم اشيايي با کتيبه مصري که آميزه‌اي از هنر ايران و سبک مصري را به نمايش مي‌گذارند همچون ظروف سنگي با کتيبه هيروگليف مصري.

نخستين مرحله کار که از بهمن 1386 آغاز و تا خرداد 1387 به طول انجاميد در برگيرنده جمع بندي و مستندنگاري اشياي مرتبط با موضوع مورد بحث در سالن و مخازن موزه ملي ايران است.

در اين مستندنگاري علاوه بر واردکردن فيش‌هاي اطلاع‌رساني در نرم‌افزارهاي کامپيوتري، کپي‌برداري از کتيبه‌هاي اشياء کتيبه‌دار، طراحي فني و عکاسي نيز انجام شده است.

نتيجه اين گونه‌شناختي اشياء مشتمل بر سه گروه اشياء درباري شامل جواهرات و عطردان‌ها، اشياء مرتبط با اعتقادات مانند پيکرک‌ها و طلسم‌ها و اشياء تدفيني مانند تابوت‌ها است.

براساس اين طرح پژوهشي افزون بر آثار موزه ملي ايران در آينده آثار موجود در شوش، تخت‌جمشيد و ديگر مجموعه‌هاي تاريخي همچون موزه رضا عباسي و موزه نارنجستان شيراز نيز تحت بررسي قرار خواهند گرفت.

نتايج مطالعات و بررسي‌هاي اين پروژه پس از اتمام مراحل پژوهشي در قالب يک کاتالوگ به چاپ خواهد رسيد.

بدون شک بررسي متقابل آثار دوره پارس در مصر و به موازات آن مطالعه آثار مصري يا به سبک مصري يافت شده در ايران از مهمترين عوامل شناسايي تاثير و تاثر دو تمدن بزرگ جهان باستان به شمار مي‌رود.

خاطر نشان مي شود اين پروژه توسط سپيده قاهري دانشجوي ايراني مقطع دکترا رشته مصرشناسي دانشگاه ليون دو در فرانسه در حال انجام است./120

انتهای پیام/

کد خبر 138704184