بهره‌برداري از باغ نمير به سرمايه گذار داخلي واگذار شد

به گزارش ميراث آريا (chtn ) و به نقل از روابط عمومي صندوق احيا و بهره‌برداري از بناهاي تاريخي، باغ نمير تفت با کوشک و آبنماي منحصر به فرد آن که از نادرترين باغ‌هاي ايراني منطقه است، در راستاي اجراي اصل 44 قانون اساسي طي قراردادي که توسط صندوق احيا و بهره‌برداري از بناهاي تاريخي و فرهنگي منعقد شد، به بخش خصوصي واگذار شد .

قرار است اين بناي تاريخي پس از پايان مرمت و احيا به عنوان يک واحد اقامتي و پذيرايي به مردم يزد و گردشگراني که به اين استان سفر خواهند کرد، خدمات ارائه کند.

لازم به ذکر است که بر طبق اين قرارداد، سرمايه‌گذار مکلف است، مرمت و احياي باغ نمير تفت را طي دو سال آينده به پايان برساند. در ضمن مدت زمان بهره‌برداري از اين بناي تاريخي توسط بخش خصوصي 20 سال خواهد بود.

باغ نمير (صدريه) تفت به مساحت تقريبي12 هزار متر مربع در جنوب شرقي شهر تفت در محله باغ گلستان و در کنار رودخانه تفت، در مسير يزد – شيراز قرار دارد. با وجود باغ شهر بودن تفت ، اين باغ از جمله باغ‌هاي زيباي منطقه محسوب مي‌شود . باغ اصلي اين فضاي زيباي تاريخي شامل يک انارستان؛ دو عمارت تابستاني، زمستاني، خانه و يک آسياب که با سر ريز آب استخر تماشايي آن کار مي‌کرده، است.

با توجه به قابليت‌هاي موجود در اين باغ، ساماندهي آن در طرح احيا به عنوان يک واحد اقامتي و پذيرايي ديده شده است. بناي اصلي باغ صدريه به دوره زنديه تعلق دارد و از ساخته‌هاي محمدتقي خان بافقي است .

هدف اصلي مرمت و احياي مجموعه صدريه نمير ، حفظ ميراث فرهنگي کشور و نقش آفريني آن در توسعه پايدار شهر به صورت يک عنصر مهم تاريخي – فرهنگي شهري عنوان شده است. به طور کلي طرح مرمت و احياي باغ نمير تفت جهت باز زنده سازي و ايجاد حياتي دوباره به مجموعه باغ با تکيه بر اهداف مندرج در موضوع احيا ( تبديل باغ به مجموعه گردشگري و اقامتي به صورت مکاني جهت استفاده مردمي در اوقات فراغت و همچنين اسکان مسافران و گردشگران ) مي‌پردازد تا مهمترين اهداف آن که معرفي شاخصه‌هاي فرهنگي، تاريخي اين سرزمين است حفظ شود و تضميني به تثبيت و حفاظت از پديدارهايي که حاصل اين بار ارزشي هستند ، فراهم آيد .


باغ صدريه نمير تفت به شماره 2898 در فهرست آثار تاريخي کشور به ثبت ملي رسيده است . مراکز ديدني شهر تفت را آب ‌انبار سرده ، آب‌ انبار برسه ، سنگ‌ قبر صفي قلي بيک ، حسينيه شاه ‌ولي ، سنگ قبر خانش بيگم، خانقاه يا بقعه شاه خليل ثاني، مسجد شاه ولي، حسينيه غياث ‌آباد، مسجد جامع بيدا خويد، مسجد توران پشت، بقعه سيد گل سرخ توران پشت، بقعه پير مراد توران پشت، بقعه چهل دختران توران پشت، بقعه شيخ جنيد توران پشت، مزار توران پشت، قلعه شواز، مسجد اسلاميه (فراشاه) و ... تشکيل مي‌دهد ./100

انتهای پیام/

کد خبر 1387041921