احمد وفايي بروجردي با بيان اينکه به دليل گران بودن فلز نيکل در بازار، ديگر هيچ کشوري حاضر به ساخت آلياژ ورشو نيست، افزود: در سالهاي اخير در بازارهاي جهاني آلياژهاي جديدي وارد شده که براي هنر ورشوسازي مورد استفاده نيست.
وي ادامه داد: کمبود مواد اوليه ورشوسازان بروجرد را مجبور کرده تا اجناس قديمي ورشويي موجود در بازار را خريداري کرده و پس از بازيافت و يا ذوب آن، کالايي جديد از ورشو توليد کنند.
اين صنعتگر با اشاره به اينکه با کاهش مواد اوليه از تعداد کارگاههاي اين توليدات در بروجرد کاسته شده است، گفت: تعداد هنرمندان اين رشته هنري نيز با کاهش روبرو است چرا که اين رشته به دلايل ذکر شده با استقبال از سوي جوانان روبرو نيست.
وي با تأکيد بر اينکه دگرگونيهاي صنعتي نيز تأثير بسزايي در به فراموشي سپرده شدن اين هنر دارد، بيان داشت: با ماشيني شدن زندگي، مردم استفاده از ظروف سبکتر را در سرلوحه زندگي خود قرار دادند و بالارفتن قيمت مواد اوليه نيز بر رشد قيمت اين کالاها افزود و مردم توان خريد آنها را از دست دادند.
اين هنرمند ورشو ساز خاطرنشان کرد: امروز ظروف ورشو بروجرد در گوشههاي کارگاهها و مغازهها خاک ميخورد و حسرت اين هنر را بر دل دوستداران آن نهاده است. /111
انتهای پیام/