وي افزود: با ثبت جهاني قله دماوند و ميراث معنوي مشترک کشورهاي همجوار چون آرش کمانگير جهت تعيين مرز فرهنگي ايران و توران و ثبت جهاني نوروز يک بار ديگر کشورهاي حاشيه درياي خزر به اشتراک و مشابهتهاي فرهنگي خود نزديک شده و دماوند به عنوان پايلوت گردشگري کشورهاي حاشيه آسياي ميانه قفقاز ميتواند نقش مهمي در اشتراکات فرهنگي منطقه داشته باشد.
وي يادآور شد: نمادهاي مختلفي در اين کوه وجود دارد که به عنوان ميراث مادي و معنوي در حال ثبت است. اسطوره دماوند، زندگي زرتشت، نبرد فريدون و ضحاک، تيرماه سيزده شو، ورف چال و زن شاهي بخشي از ميراث معنوي دماوند است که با ثبت آن جاودانه خواهد شد.
مدير پايگاه پژوهشي گوهر تپه آداب و رسوم بر جاي مانده از گذشتگان را از واقعيتهاي زندگي اجتماعي بشر دانست و بر احياي آن تاکيد کرد و خاطرنشان کرد:دماوند آتشفشاني از دادههاي فرهنگي است. حجم گستردهاي از اسطورهها و آداب و رسوم در دماوند وجود دارد که اگر فوران کند ميتواند به بسياري از رازهاي ناگفته جامعه بشري پاسخ گويد.
وي جهان پيش از تاريخ را دنياي فاقد مرز سياسي ارزيابي کرد و افزود: در گذشته عناصر طبيعت به عنوان نمادهاي پرسش به شمار ميآمد که قله دماوند نيز يکي از اين عناصر طبيعي بوده که تاکنون نيز نزد مردم مقدس مانده است.
وي افزود: با ثبت دماوند به عنوان نخستين اثر طبيعي کشور و به دنبال آن پيگيري جهت درج اين اثر در ليست يونسکو ميتواند تضميني بر ماندگاري اين ميراث مادي و معنوي کشور کهنمان ايران باشد.
گفتني است جشن ملي دماوند به مناسبت ثبت اين اثر به عنوان نخستين اثر در ليست آثار ملي طبيعي کشور در منطقه پلور آمل برگزار خواهد شد.
116
انتهای پیام/