افزايش 150 درصدي بودجه تملک اماکن تاريخي

به گزارش ميراث آريا(chtn)اسفند يار رحيم مشايي، رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري امروز در نشست مطبوعاتي خود که در عمارت چادر خانه کاخ گلستان برگزار شد ضمن تبريک روز خبرنگار گفت : سازمان ميراث در چند سال اخير در هر سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري عملکرد خوبي داشته است.

مشايي در حوزه ميراث فرهنگي و در خصوص بحث خريد و تملک ابنيه تاريخي توضيح داد: موضوع خريد ابنيه تاريخي چالش هميشگي سازمان است.

وي ادامه داد: ما در سال گذشته 8 ميليارد تومان براي تملک اماکن تاريخي بودجه در نظر گرفته بوديم که اين بودجه در سال جاري 150درصد افزايش داشته و به 20 ميليارد تومان رسيده است.

وي ضمن بيان اينکه 150 درصد رشد براي يک بودجه نشانه يک حرکت خوب و بالنده است گفت: بودجه بر اساس يک پايه و زيرساخت مشخصي تعريف مي‌شود که اين ميزان رشد اگرچه از نظر مديريتي خوب است ولي کافي نيست .

مشايي ادامه داد: مشکل کمبود بودجه از دست دولت خارج است، زيرا سقف اعتبارات دولت مشخص است و مشکل کمبود بودجه براي همه سازمان ها است.

مشايي گفت: در مجلس شوراي اسلامي به زودي فراکسيون علاقه مندان به حوزه ميراث فرهنگي آغاز به کار مي‌کند که تا به امروز 205 نماينده اين طرح را امضاه کرده اند.

مشايي در خصوص ثبت و تعيين حريم محوطه‌ها و آثار تاريخي گفت: در ثبت و تعيين حريم نبايد سخت گير بود و بايد ملاحظه تعداد آثار تاريخي ايران را داشته باشيم.

وي بيان کرد: اين فکر اشتباهي است که سازمان موظف است همه آثار تاريخي را بخرد. ما نمي‌توانيم همه آثار را بخريم و نمي توانيم همه آنها را رها کنيم. اما حفاظت و مرمت آثار تاريخي را بايد در اولويت قرار دهيم.

مشايي در خصوص بودجه عمراني سازمان در سال 87 توضيح داد: امسال بودجه عمران و مرمت سازمان 50 ميليارد تومان است در حالي که بودجه سازمان در اين بخش در سال گذشته 20 ميليارد تومان بوده است.

مشايي در زمينه گردشگري توضيح داد : ما در سال 86 دو ميليون و 186 هزار گردشگر داشتيم که اين تعداد آمار نسبتا قابل قبولي براي سازمان گردشگري است.

وي در خصوص بحث جوايز صادراتي عنوان کرد:جوايز صادراتي براي آژانس‌هاي مسافرتي که طرح آن در دوره قبل مطرح شده بود در دولت نهم براي نخستين بار عملياتي و اجرا شد.

وي افزود: اهدا جوايز صادراتي به آژانس‌هاي مسافرتي سبب تشويق آنها براي جذب تعداد بيشتري گردشگر از سوي اين آژانس‌ها مي‌شود.

معاون رييس جمهور در خصوص موانعي که پيش از اين در جذب گردشگر خارجي وجود داشت گفت: يکي از موانع مهم ما شکل ويزا بود نه خود ويزا .

وي ادامه داد: به اين علت که تبليغات منفي عليه ما زياد بود و ما در صدور ويزا نيز سخت گيري مي‌کرديم لذا در معرض اتهام قرار داشتيم که با صدور ويزاي الکترونيک اين مشکل تا حدودي حل شده است.

وي افزود : در حال حاضر بزرگترين مانع ورود گردشگر به کشور ما تبليغات منفي است که عليه ما وجود دارد و هنوز فضاي جهاني نسبت به ما توجيه نيست.

مشايي در ادامه از تصويب 720 منطقه نمونه گردشگري در دولت نهم خبر داد و گفت : طرح منطقه نمونه گردشگري مربوط به دولت قبلي است که در آن دوره 7 منطقه نمونه گردشگري تصويب شد اما در دوره جديد 720 منطقه گردشگري به تصويب رسيد.

وي با بيان اينکه براي 74 منطقه از اين مناطق موافقت اصولي دريافت شده است و براي 350 منطقه ديگر موافقت گرفته مي‌شود اظهار اميدواري کرد: تا پايان سال 87 تعداد مناطق نمونه گردشگري به 1000 منطقه برسد.

مشايي با بيان اينکه مناطق نمونه گردشگري را دولت تصويب مي‌کند گفت: تبديل يک منطقه به منطقه نمونه گردشگري به معناي تبديل کاربري‌هاي آن منطقه به کاربري‌هاي گردشگري است و کسي نمي‌تواند به آن منطقه کاربري ديگري بدهد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گدشگري ادامه داد: با تصويب اين تعداد مناطق نمونه گردشگري اين امکان فراهم مي‌شود که بودجه‌اي براي اين مناطق در نظر گرفته شود تا اين مناطق امکان سنجي شود و ظرفيت‌هاي آن مشخص شود .

وي در پايان افزود: با تعيين ظرفيت‌هاي اين مناطق زير ساخت‌ها مشخص شده و اين مناطق براي سرمايه‌گذاري بخش خصوصي واگذار مي‌شود و چنانچه مطالعه‌اي روي اين مناطق صورت نگيرد امکان سرمايه‌گذاري در آن مناطق به وجود نخواهد آمد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1387052026