وي گفت: ما در حوزه صنايع دستي بايد بتوانيم براي توليد برنامهريزي کرده و هزينههاي توليد را خارج کنيم.
وي ادامه داد: در تمام برنامهريزيهاي سفر که در سازمان صورت ميگيرد مسأله صنايع دستي به عنوان سوغات سفر نيز بايد مورد توجه قرار گيرد و از صنايع دستي به عنوان وسيله اي براي جذب گردشگر استفاده شود.
مشايي تصريح کرد: در اين راستا لازم است توليد کننده نيز از نظر توليد محصول و تامين بازار فروش حمايت شود.
وي افزود : ما در حال حاضر به اين نتيجه رسيده ايم که هم به شهرکهاي صنايع دستي نياز داريم و هم به بازارهاي صنايع دستي.
معاون رييسجمهور تصريح کرد: براي ايجاد شهرکهاي صنايع دستي لازم است زمينهاي موجود در استانها در اختيار بخش داخلي قرار گيرد تا با ايجاد امکانات لازم زمينه فعاليت بخش خصوصي در حوزه صنايع دستي فراهم شود.
وي در ادامه گفت: ما نيازمند انسجام در بازار صنايع دستي هستيم تا بتوانيم بازار اين هنر را در هر دو زمينه توليد و فروش در بخش داخلي و خارجي تقويت کنيم.
وي افزود: بازار صنايع دستي نيازمند ورود گردشگر خارجي به کشور و همچنين حضور ما در بازارهاي جهاني است و هردو اينها نيازمند يک مديريت متمرکز هستند.
وي با بيان اينکه امروزه هنرمندان صنايع دستي ما حمايت اقتصادي لازم را براي حضور در بازار جهاني اين رشته ندارند گفت: سازمان ميراث فرهنگي طرح تاسيس شرکتهاي هلدينگ را از جانب کانون جهانگردي و اتومبيلراني نهايي کرده است.
وي ادامه داد: شرکتهاي هلدينگ در بازار جهاني از توليدکنندگان صنايع دستي پشتيباني ميکنند.
رييس سازمان با اشاره به اينکه صنايع دستي ايران در دنيا بازار ثابت ندارد تصريح کرد: سازمان قرار است در کشورهاي با اولويت اول محل فروش دائمي صنايع دستي را ايجاد کند.
وي افزود: ما در صادرات صنايع دستي نسبت به سال گذشته 5 درصد رشد داشته ايم که اگرچه از نظر اقتصادي حرکت خوبي است اما بيانگر اين است که که مديريت فني و حرفه اي در بخش صنايع دستي وجود ندارد.
وي با اشاره به اينکه در بخش صنايع دستي دولت نبايد حضور داشته باشد تصريح کرد: عملکرد سازمان بايد به گونهاي باشد که در هر دو جهت توليد و فروش داخلي و خارجي موفق عمل کنيم. /115
انتهای پیام/