احمد خوشنويس گفت: همچنين در کنار تهيه اين بانک اطلاعاتي نمايشگاه ، چاپ کتاب، سخنراني نيز ارائه خواهد شد.
وي تاکيد کرد: پس از بررسيهاي انجام شده در پژوهشکده ابنيه و بافت به اين نتيجه رسيديم که درمقوله معماري دستکند در نقاط تاريخي کشور کار پژوهشي و بانک اطلاعاتي چنداني ارائه نشده است.
خوشنويس اظهار داشت: براين اساس در برنامهريزي هاي کلي تر قرار شد تنظيم کارهاي انجام نشده و نقاط تاريک اين بخش از معماري ايران در دستور کار قرار گيرد.
وي با اشاره به اينکه در پژوهش يادشده عرصه اين نوع معماري محدود به نقاط خاصي نميشود ادامه داد: براساس فرضيههاي اوليه معماري دستکند نوعي معماري آييني بوده است. بنابراين هرجا که مردم با تفکرات و باورهاي مهري زندگي ميکرده اند اين نوع معماري نيز مشاهده ميشود.
وي با بيان اين که معماري دستکند نيز بنا بر فرضيههاي اوليه احتمالا\" نوعي معماري آييني و مهري بوده است تاکيد کرد: در آيين مهري لازم بود براي عبادت و حتي اسکان مردم خانههاي خود را در دل کوه يا زير زمين مي کندند.
به گفته خوشنويس در دل زمين اين نوع معماري در انواع عملکردها مانند مسکن ، عبادتگاه، معبد، آسيابها ،مقابر، گورستانها و مدرسه و بسياري از انواع ديگر بنا شناسايي شده است.
رييس پژوهشکده ابنيه و بافت اظهار داشت: درآيين مهري آناهيتا در دل غار به دنيا آمده است که انتظار به دنيا آمدن در باورهاي مذهبي مقدس و مبارک بوده و براين اساس ساختمانهايي با معماري نوع دستکند در دل کوه ساخته مي شده است.
وي با اشاره به اين که در معماري ايران دو نوع روش معماري يعني چينه اي و دستکند وجود دارد تاکيد کرد: در روش معماري چينهاي ساختمان به وسيله سنگ آجر چوب و خشت ساخته ميشود.118
انتهای پیام/